Blog

« Späť

Ďakujem za ľudí

Ďakujem za ľudí

Mnohých ľudí stretneme v živote na chvíľu. Iných máme možnosť stretať často. Môžeme spoznať ich charakter, pekný aj menej pekný. Ľudia sú pre nás darom. Sú jedným z mnohých puzle nášho života. Ani jeden človek neprišiel len tak do našich dní. Každý z nich mal poslanie. Ľudia sú vzácnymi darmi od Pána.

 

Ďakujem za ľudí.

Ďakujem Bohu za každého človeka, ktorého poslal do môjho života. Ďakujem za tieto úžasné dary! Ďakujem za bohatstvo vzácnych charakterov a jedinečnosť, akú môže stvoriť jedine ON!

 

Ďakujem za nášho suseda.

Poznali sme sa niekoľko rokov. My sme dostali do daru jeho, pána Ericha F. Mať takého suseda je cťou. Je to skutočný dar. Priateľský a zdvorilý človek, akého nestretneme len tak. Mnohí "iní" susedia sú úplným opakom... Vďaka aj za nich, Pane! Aj ich si mi poslal, ako dar, viem, že u teba majú veľkú hodnotu a ja môžem cez nich rásť. Vďaka Panej za nich. Viem, že si ich neposlal len tak. Viem, že sa mám naučiť milovať a hľadieť očami srdca. Ďakujem za nich, Pane môj!

+++

Pán Erich F. bol skvelý človek. Bol jedným z Pánovych vzácností. Poznali sme sa od práce v záhrade,  tak "pracovne", lebo na dome je stále čo robiť a on bol pracovitý muž. Ďalší typ sv. Jozefa, ako môj ocko. Tichý a pokorný služobník denného života.

Rozprávali sme sa o svete veľkom a malom, o práci a o záhrade, o maličkostiach i o starostiach, ktoré sa zmrákali nad svetom. Bol to milý človek, mal v sebe pokoru a tichosť, skromnosť, pozornosť a úslužnú starostlivosť. Bol usilovný a záhradku mal veľmi pekne upravenú. Vždy na jar sadili s manželkou nové kvietky... Toho roku už nie. Pán ho povolal do večnosti. Náhle, po krátkej chorobe. Ochorel minulý rok asi na jeseň, ešte hovoril o nejakých vyšetreniach. Posielali ho z nemocnice niekoľkokrát domov. Mal bolesti, ale lekári nenašli príčinu... Až nakoniec, na vyšetrení magnetovej rezonancie ju našli. Už sa nedalo pomôcť...

Odišiel náhle, odišiel tíško. Nemal ani 65 rokov. Nemohla som uveriť, že tu už nie je...Nestihli sme sa ani rozlúčiť...Bude mi chýbať... Nech mu dá Pán večné odpočinutie. Verím, že raz sa zasa stretneme.

Prosím Pána o milosrdenstvo a odpustenie pre neho, pre tých, ktorý náhle opúšťajú svet i pre nás všetkých.

Chcem byť pozorná k znameniam čias...

Jeho odchod mi pripomenul, že tu nie sme na veky, len na pár rokov. Jeden na 2, iný na 20, iný na 50, a ešte iný na 60... Boh vie, koľko času nám dá, aby sme priniesli ovocie. Narábajme múdro s časom, ktorý nám je daný. Nie sme tu naveky. Naša vlasť je v nebi.

+++

Ďakujem Pane za ľudí.

Ďakujem Pane za tohoto človeka!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Je také krásne čítať o dobrých ľuďoch, o kráse ich života, a o srdci, ktoré toto všetko vníma...
Odoslané 2.3.2013 19:02.
Nevládzem písať, ale 7 srdiečok!
Odoslané 2.3.2013 22:54.
Ďakujem za nich, za vás, Evička, Mária Irmuškaemoticon
Odoslané 3.3.2013 10:44.