Blog

« Späť

Ďakujem za Veľkonočné tajomstvá

Ďakujem za Veľkonočné tajomstvá

Aký vzácny dar! Ďakujem. Ďakujem za Veľkonočné tajomstvá! Ďakujem za tie v roku 2013! Tak krásne, tak plné a bohaté na dary!

 

Ďakujem za nášho pápeža Františka I., ktorý nás  sprevádza príkladom a  slovom, ktoré nám dáva od svojho zvolenia do úradu pápeža.

Ďakujem za drahého emeritného pápeža Benedikta XVI., že nám pripravil cestu do Roku viery, do života v pôstnych dňoch, a do príchodu Veľkonočných sviatkov. Ďakujem za jeho dielo, za jeho modlitby a obety, ktoré nám vyprosili Františka I.! Ďakujem tisíc krát, a viac, lebo to hlavné je očiam neviditeľné, čo pre nás a pre Cirkev urobil! Budú z toh čerpať roky mnohí z nás! Ďakujem!

Ďakujem za dni pôstu, za stíšenie sa a za rozjímania o tajomstvách viny, hriechu človeka, ktorý viedol k smrti a ďakujem za dar života v Bohu, za dar odpustenia vín, za život s Ním už tu a teraz!

Ďakujem za Veľkonočné Trojdenie, za dary a milosti zýchto posvätných dní!

Ďakujem za Pánov kríž, znamenie spásy a vykúpenia; ďakujem za môj kríž, ktorým smiem byť podobná Pánovi+

Ďakujem za Cirkev, ďakujem za dar kňazstva, za dar krstu, za dar pomazania Duchom svätým, ďakujem za dar  liturgie, za dar sviatostí, za dar spoločestva veriacich a za dar spoločenstva s Bohom! Ďakujem! Osobitne ďakujem Bohu za dar Eucharistie - kde sa neustále sprítomňuje Pán, ktorého môžeme prijímať do svojho života! Ďakujem!

Ďakujem za Písmo sväté, ďakujem za Matku Božiu Máriu, ktorá je našou Matkou, ďakujem za apoštolov vtedy a dnes, ďakujem za odvahu a lásku Márie, iných  žien, ktoré sprevádzali Matku Božiu a ktoré sa starali o telo Pána, ktoré balzamovali telo nášho Pána, keď z neho odišiel život. Ďakujem za odvahu a vieru Nikodéma, ktorý mohol mať vážne problémy, no nebál sa a dôstojne uložil telo Pána na odpočinok do pripraveného hrobu;

Ďakujem za odvalený kameň, ďakujem Bohu za splnenie prisľúbení, ďakujem za to, že Ježiš vstal z mŕtvych a že je s nami!

Ďakujem za veľkonočnú vigíliu, za nádherné obrady, za prenos obradov liturgie, za prenos slávenia liturgie sv. otca Františka I. z Ríma, ďakujem za dary techniky, za úžasných a usilovných technikov, prekladateľov príhovorov a kázní, moderátorov a za každého, ktorý sa podieľal na tom, aby sme my mohli vidieťa apočuť z TV, z rádií tieto prenosy! Ďakujem!

 

Ďakujem za Veľkonočné tajomstvá roku 2013!

 

Ďakujem za všetky dary a milosti, ktoré ich sprevádzali a naďalej sprevádzajú, ďakujem za dary a milosti z nich plynúce!

Ďakujem za modlitby a pobožnosti bratov a sestier, za liturgiu, za službu kňazov, biskupov, rehoľných mužov a žien, ďakujem za boží ľud, ktorý sa schádzal v týchto dňoch na modlitbách a na slávení liturgie, aby vyprosil dary pre iných! Ďakujem!

heart

Nestačia mi slová na vyjadrenie radosti a vďaky!

Pán žije! Pán sa stará o nás a vedie nás svojou rukou!

Radujme sa! Aleluja!

Chváľme ho bez  prestania, lebo veľká je jeho moc a sláva naveky! Amen!

+

Prajem vám všetkým plnosť radosti a lásky Pána, ktorý žije a ktorý je s nami!

Prajem vám, aby vás nikdy neopustila radosť a nádej z veľkonočných dní!

Nech vás žehná, nech vás chráni a nech vás vedie Pán!

Požehnané Veľkonočné sviatky vám všetkým!

Aleluja!

+