« Späť

Kardinálovi Korecovi zlyhávajú životné funkcie, je v umelom spánku

Kardinálovi Korecovi zlyhávajú životné funkcie, je v umelom spánku

- najnovšie správy

 

Kardinála Koreca (88) hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Prasklo mu slepé črevo a jeho zdravotný stav je kritický.  

 

Námestníčka riaditeľa nitrianskej Fakultnej nemocnice Alena Ďurišová označila stav kardinála Korca vo štvrtok 14. júna za stabilizovaný, no veľmi kritický. V piatok sa už vedenie nemocnice k zdravotnému stavu 88-ročného kardinála odmietlo vyjadriť s odôvodnením, že tieto informácie bude na základe dohody poskytovať len Biskupský úrad Nitra.

Kardinála hospitalizovali v nemocnici v stredu 13. júna. Podľa vyjadrenia Ďurišovej ho priviezli v ťažkom septickom šoku. Vyšetrenia potvrdili perforáciu slepého čreva a ťažký zápal pobrušnice. Aj po operácii zostal jeho stav kritický, kardinálovi zlyhávali základné vitálne funkcie.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milosrdný Otče, boj o život Kardinála Jána Chryzostoma Korca pokračuje. Pane, ty vieš ako mu pomôcť, my všetci ti dôverujeme, prijmi našu úpenlivú prosbu za jeho uzdravenie.
Odoslané 18.6.2012 6:58.
Pane, posielame za tebou našu pokornú prosbu a modlitbu za tvojho verného služobníka a nasledovníka, ktorý vždy plnil tvoju svätú vôľu. Zhliadni milostivo na neho a obdaruj ho svojimi drahými milosťami, prosíme ťa, vyslyš nás...
Odoslané 18.6.2012 8:47.
Kardinál Korec je stále v umelom spánku


Autor: SITA, dnes 9:12

Kardinála Korca hospitalizovali v stredu dopoludnia, prasklo mu slepé črevo.
Kardinál Ján Chryzostom Korec prednáša homíliu v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave, na poslednej rozlúčke so zosnulým biskupom Pavlom Hnilicom. Trnava, 18. október 2006.Foto: SITA/Peter Zimen
NITRA 18. júna (WEBNOVINY) – Kardinál Ján Chryzostom Korec leží v umelom spánku v nitrianskej fakultnej nemocnici a jeho stav je stabilizovaný.

Agentúre SITA to v pondelok ráno potvrdil hovorca Nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko. Kardinála Korca hospitalizovali v stredu dopoludnia, prasklo mu slepé črevo.

Bol v ťažkom septickom stave s perforovaným slepým črevom, ťažkým zápalom pobrušnice a zlyhávali mu vitálne funkcie. V nemocnici ho operovali, no aj po nej zostal jeho zdravotný stav kritický.

V dôsledku ťažkej infekcie sa uvoľnili toxíny, ktoré ovplyvňujú vitálne funkcie, kardinál dýcha pomocou prístroja.
Autor: SITA, dnes 9:12
Odoslané 18.6.2012 10:49.
Tlačová Kancelária Biskupov Slovenska 18.6.2012 14,00 hod
Kardinál Ján Chryzostom Korec v stabilizovanom stave
Kardinál Ján Chryzostom Korec leží vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Po operačnom zákroku, ktorý bol vykonaný v stredu minulý týždeň, je v umelom spánku, z ktorého je postupne prebúdzaný. Zdravotný stav je stabilizovaný.
Odoslané 18.6.2012 17:26 ako reakcia na Anna Václavová.
Pane, buď za to od nás nekonečne chválený a velebený. Amen.
Odoslané 18.6.2012 21:25 ako reakcia na Anna Václavová.