« Späť

Ráno najvzácnejšieho pokladu 2412

Ráno najvzácnejšieho pokladu 2412

Navštívi nás Vychádzajúci z výsosti

Zástupy sa hrnú za svetlom do Betlehema. Čo ich vedie?  Viera v očakávaného Mesiáša? Obyčajná zvedavosť? Čo privádza k Tebe mňa, Pane? Spontánny pohyb zástupov? Idú iní, idem aj ja? Dnes sa k  Tebe treba doslovne predierať a ešte namáhavejšie je sa predierať cez „zástupy“ vlastných roztržitostí, drobných záujmov. Bolo by krajšie, keby ma k tebe privádzala čistá oddanosť... Ale viem, že máš pre mňa pripravené vzácnejšie dary, ako hľadám, verím, že ma uzdravíš aj z tých prechodných povrchných neduhov, aby som sa potom dostala k najvzácnejším pokladom tvojho srdca.

 

Aleluja, aleluja, aleluja. Hviezda, čo vychádza, jas večného Svetla a Slnko spravodlivosti; príď a osvieť tých, čo sedia v temnotách a v tieni smrti.

 

Lk 1,67-79 Jánovho otca Zachariáša naplnil Duch Svätý a takto prorokoval: „Nech je zvelebený Pán, Boh Izraela, lebo navštívil a vykúpil svoj ľud a vzbudil nám mocného Spasiteľa z rodu Dávida, svojho služobníka, ako odpradávna hovoril ústami svojich svätých prorokov, že nás oslobodí od našich nepriateľov a z rúk všetkých, čo nás nenávidia. Preukázal milosrdenstvo našim otcom a pamätá na svoju svätú zmluvu, na prísahu, ktorou sa zaviazal nášmu otcovi Abrahámovi, že nás vyslobodí z rúk nepriateľov, aby sme mu bez strachu slúžili vo svätosti a spravodlivosti pred jeho tvárou po všetky dni nášho života.

A ty, chlapček, budeš sa volať prorokom Najvyššieho: pôjdeš pred tvárou Pána, pripravíš mu cestu a poučíš jeho ľud o spáse, že mu náš Boh z hĺbky svojho milosrdenstva odpustí hriechy. Tak nás Vychádzajúci z výsosti navštívi a zažiari tým, čo sedia vo tme a v tôni smrti, a naše kroky upriami na cestu pokoja.“

 

Iz 9,1 Ľud, čo kráča vo tmách, uzrie veľké svetlo, nad tými, čo bývajú v krajine tieňa smrti, zažiari svetlo.

 
 

 

Obr. : google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Glória! Glória! Glória!
Sláva Bohu na výsostiach a na zemi pokoj ľuďom dobrej vôle!
Odoslané 23.12.2013 21:20.
Toto zvolanie je ako vulkán silné. Takto vyznávame svoju lásku a úctu k Bohu, umocnenú vzťahom k blížnym.
Odoslané 24.12.2013 8:20 ako reakcia na Eva Vráblová.