« Späť

Môj najkrajší zážitok na Festivale Lumen 2012

Môj najkrajší zážitok na Festivale Lumen 2012

Z tých úžasných, zmysluplných a obohacujúcich zážitkov ťažko vybrať.

 

Ak do nej zapojíme  celé srdce vieme robiť veci, ktoré dokážu strhnúť aj ľudí zo širokého spektra!Čítam vaše príspevky, a keďže môj vek, ani zdravotný stav mi nedovolili sa zúčastniť tohto festivalu, duchovne som sa spájala s vami a vžívala sa do vašich „extáz“.

Je to o niečom inom, než keď my sme sa  ako mládež stretali na spoločnej  verejnej akcii a naše „Aleluja“ bolo: „Nech žije mier! Nech žije Stalin! Nech žije Lenin! Nech žije Gottwald“  Keď sme chceli prežívať  radostné posolstvá, počúvať radostnú zvesť,  zakrádali sme sa na povaly, šopy, do  pivníc  v menej frekventovaných častiach obývaných ľuďmi. Tam aj ticho kričalo, lebo často nebol priestor ani na šepot. Pre nás boli extázy, z pozretia zakázaných životopisných filmov svätých,   filmov  o misionároch medzi malomocnými a pod. A verte mi, tak, ako ste vy teraz prežívali svoju eufóriu  zo spoločenstva ľudí, ktorí ste nabití nábojom poznania širokých obzorov z úžasného programu, rôznych prednášok,  z pestrosti hudby, zo stretnutia hviezd, akou bola rocková kapela z USA Three Crosses, že ste tvorili skvelú partiu mladých ľudí my sme aj v našom „tichu“ poznali podobný cit. Preto si viem živo predstaviť to more radosti a predsavzatie rozletu.

Želám vám, aby ste skúsenosti uplatňovali vo svojich praktických životných situáciách, obohatili tak nielen seba, ale hlavne tých, ktorí čakajú na ten správny impulz, aby dokázali túžiť po pravom poznaní lásky Boha.  

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Tento príspevok inšpiruje ešte viac si vážiť slobodu a možnosti, ktoré dnes máme a využívať ich.Vďaka
Odoslané 6.6.2012 11:51.