« Späť

Zverejnili náčrt programu júlovej cesty pápeža Františka do Poľska na SDM

Zverejnili náčrt programu júlovej cesty pápeža Františka do Poľska na SDM

Poľsko 12. marca – V Krakove a Varšave dnes publikovali prvý pracovný náčrt programu apoštolskej cesty pápeža Františka do Poľska. Uskutoční sa v dňoch 27. – 31. júla 2016 pri príležitosti 31. svetového stretnutia mládeže (SDM).
Svätý Otec priletí v stredu 27. júla na letisko Krakov-Balice. Jeho prvé stretnutia budú s poľským prezidentom a s biskupmi. Očakáva sa, že večer sa pápež František prihovorí z okna arcibiskupstva, odkiaľ kedysi pozdravoval mladých sv. Ján Pavol II.
Vo štvrtok 28. júla by mal Svätý Otec podniknúť púť k Panne Márie do Čenstochovej a sláviť svätú omšu pri 1050. výročí krstu Poľska. Na piatok 29. júla je naplánovaná dopoludnia návšteva koncentračného tábora Osvienčim a popoludní krížová cesta na priestranstve v Krakove.
V sobotu 30. júla pápež navštívi Svätyňu Božieho milosrdenstva v Lagiewnikoch, kde prejde Svätou bránou a navštívi aj neďalekú kaplnku s hrobom sv. Faustíny Kowalskej. Nasledovať bude svätá omša s kňazmi, rehoľníkmi a seminaristami. V priestoroch Svätyne bude tiež pápež spovedať mladých. Niektorí z mladých budú mať možnosť so Svätým Otcom aj obedovať. Večer už bude Svätý Otec spolu s mládežou sláviť modlitbovú vigíliu SDM.
Program vyvrcholí v nedeľu 31. júla dopoludnia svätou omšou, pri ktorej pápež František rozošle mladých, aby sa stali ohlasovateľmi Krista. Popoludní ešte čaká Svätého Otca stretnutie s dobrovoľníkmi, organizačným výborom a dobrodincami SDM a po rozlúčkovom ceremoniáli sa vydá na spiatočnú cestu do Ríma. -jb-

zdroj:http://sk.radiovaticana.va/

Pre MK Rastislav Mečiar

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým