O snívaní

Sedím pri stole a prezerám si fotoknihu s americkými fotkami. Presne pred rokom o takomto čase som sedela v lietadle letiacom pomedzi Mineapolis a Denver. Čakala som, aký bude ten David, ktorého som zatiaľ videla na Skype...teda vtedy to bol ešte prof. Webb. Kdesi nad Wyomingom som napísala tieto riadky: Sedím v lietadle a rozmýšľam, ako som sa sem dostala. Keď som začala študovať na...
Čítaj ďalej o O snívaní »

Božie prekvapenia

V pondelok idem na svätú omšu. Sadám si do lavice a čakám na otca Bradyho, ktorý zvykne slúžiť. Na moje prekvapenie prichádza starší kňaz, ktorého som doteraz ešte nestretla. Kráča ťažko, kríva na jednu nohu. Len s problémami vystupuje po dvoch schodíkoch k oltáru, podopieraný pohľadmi všetkých prítomných. Kostol napĺňa zvláštna atmosféra, akoby prišiel niekto veľmi...
Čítaj ďalej o Božie prekvapenia »

S ľuďmi

Po napísaní tohto blogu som si uvedomila, ako veľmi ma Pán Boh požehnáva cez ľudí, ktorých stretávam. Každý z tohto týždňových príbehov je dôležitý práve kvôli nim :)
Čítaj ďalej o S ľuďmi »

Pod kontrolou

Dopísaná minimovka sa môže zdať ako dobrý dôvod na ničnerobenie a zrejme by som aj nič nerobila, ak by som nemala k dispozícii obrovskú knižnicu a „na krku“ ešte nejaké povinnosti, ktoré som doteraz nestihla. Času mám akurát, všetko je, zdá sa, pod kontrolou, tak si pokojne užívam víkend.
Čítaj ďalej o Pod kontrolou »

Nezávislí

4. júl je pre Spojené štáty americké veľký sviatok! Majú narodeniny, takže sa nejde do práce, ale oslavuje sa Deň nezávislosti. Milujem predĺžené víkendy. A tento stál naozaj za to. Teraz by sa mi hodil ešte jeden víkend, aby som si oddýchla od víkendu.
Čítaj ďalej o Nezávislí »

Obhajoba

Mám za sebou ďalší, tentokrát minimovkovodokončovací týždeň, na univerzite v Colorade. Okrem pracovných povinností, si plním aj povzbudzovacie a turistické :)
Čítaj ďalej o Obhajoba »

Yellowstone

V tomto blogu som chcela napísať viac, ale víkendové zážitky prebili celý zvyšok týždňa. Pozývam vás na prechádzku po Yellowstonskom národnom parku, najstaršom národnom parku v USA.
Čítaj ďalej o Yellowstone »

Save the world

Keby som v pondelok vedela, čo ma čaká v nasledujúcich dňoch, celý by som ho prespala. Sedem dní Letného inštitútu pre učiteľov od 8:30 do 16:30, v jednom kuse za počítačom, stále rozmýšľať. Ak vám teraz prebehol mráz po chrbte, že „Chúďatko, Verunka!“ tak zachovajte pokoj a čítajte ďalej.
Čítaj ďalej o Save the world »

Mať priateľov

Ďalší týždeň strávený prevažne za počítačom. Kebyže mi nešibe už dávno, tak teraz by mi isto začalo. Ale o to sa už postarali moji drahí rodičia, keď ma ako malú nechali vypadnúť z kočiara rovno na hlavu. Kto z nich za to môže,  netuším. Nevedia sa už hodnú chvíľu dohodnúť: „Ty si mal tú vaničku poriadne pripevniť ku kočíku!“ „Tys´ to měla skontrolovat, než jsi ji tam...
Čítaj ďalej o Mať priateľov »

Ochti habibeti

Ďalšie týždne v Boulderi v Colorade boli venované písaniu minimovky. Ale samozrejme - nie len jej. Stihla som aj túru, návštevu Denveru a rozlúčku s mojou ochti.
Čítaj ďalej o Ochti habibeti »

New York...New York

Pokračovanie cestopisu z minulého týždňa. Po Washingtone D.C. sme sa vybrali do New Yorku.
Čítaj ďalej o New York...New York »

Washington D.C.

Minulý týždeň som si užívala krásy dvoch amerických miest, o ktorých návšteve som ani len nesnívala. Ale Boh je dobrý a starostlivý a Jeho deti tiež. Ak ste zvedaví na moje dojmy, nech sa páči :)
Čítaj ďalej o Washington D.C. »

Bez konca

Počas týždňa zhruba dopísané dve kapitoly budúcej minimovky. Dnes po ich prečítaní v lietadle usudzujem, že potrebujú prerobiť – popresúvať, podopĺňať, učesať a dať mašličku. Počas troch mesiacov budovanie mostov s ľuďmi, ktorí teraz odchádzajú alebo čoskoro odídu. Vrátane mojej ochti habibety Sahar. V lietadle som sa rozhodla, že keď odídu, tak mosty nezbúrame, ale...
Čítaj ďalej o Bez konca »

Inti madženuna

V Colorade je nádherná jar, písanie práce vcelku napreduje, bola som na baseballovom zápase ... život je krásny.
Čítaj ďalej o Inti madženuna »

Môj Janík

Tento týždeň niečo o mojom progrese v angličtine a v arabčine a o mojom Janíkovi :)
Čítaj ďalej o Môj Janík »

O víťazstve

Tento týždeň - ako sa dalo čakať - to je o Veľkej noci s americkou príchuťou.
Čítaj ďalej o O víťazstve »

Medzi národmi

Tento týždeň som zažila veľa pekných medzinárodných chvíľ. Navyše sa začal Veľký týždeň, ktorý má zmeniť môj život.
Čítaj ďalej o Medzi národmi »

Zachránil ich med

Príbeh o stretnutí so ženou, ktorý ma donútil zamyslieť sa nad tým, komu vďačím za svoju vieru a ako veľmi poslúcham Boha.
Čítaj ďalej o Zachránil ich med »

Božie amen

Tento týždeň na Coloradskej univerzite bol krásne krásny. V škole, v prírode, na prechádzkach, na rande,... Boh je dobrý!
Čítaj ďalej o Božie amen »

Nebečko

Jarné prázdniny môžu byť také krásne :)
Čítaj ďalej o Nebečko »

Ako ma môže tak veľmi ľúbiť?

Ešte stále si užívam Božie požehnanie na Coloradskej univerzite v meste Boulder. Tento týždeň sa dozviete niečo o tom, ako to funguje v študovni, ako ma Pán Boh ľúbi a o jarných prázdninách.
Čítaj ďalej o Ako ma môže tak veľmi ľúbiť? »

Božími očami

"Keby sme vedeli pozorovať život Božími očami, videli by sme, že na svete nič nie je profánne." (Michael Quist) ...a aj preto bol ďalší týždeň v Colorade zázračne krásny.
Čítaj ďalej o Božími očami »

Usmievaj sa

Aj tento týždeň na University of Colorado at Boulder bol pekný. Pozývam vás prečítať si o radosti zo školy, o úskaliach časového posunu a o Ježišovi na ulici.
Čítaj ďalej o Usmievaj sa »

Byť blízko

Pokračovanie môjho pobytu na University of Colorado, Boulder. Tento týždeň o tom, ako Boh zvláda to, že mi chýbajú moji priatelia a naše spoločenstvo. Bonus je trapas vykresľujúci moje športové (ne)schopnosti :) ...a na záver, modlitba za Ukrajinu. Prosím, buďme s nimi v modlitbe!
Čítaj ďalej o Byť blízko »

Ahoj, čučoriedka

Ďalší týždeň na Coloradskej univerzite, kde zažívam veľa pekných chvíľ. Rada sa o ne s vami podelím.
Čítaj ďalej o Ahoj, čučoriedka »
Ukazujem 1 - 25 z 28 výsledkov.
Položiek na stránku 25
z 2