« Späť

Čože ty si TO dostal zadarmo???

Čože ty si TO dostal zadarmo??? Tak TO bude nejaká hlúposť, nie? Však dôležité veci sa zadarmo nedostávajú... Možno tak pero pri nejakej politickej kampani alebo hárok na podpísanie petície proti zabíjaniu zvláštnemu druhu komárov s tromi nožičkami. Nie, nie, dôležité veci si musíš pekne zaplatiť, no a potom čakáš a čakáš a čakáš. To je predsa jasné, dôležité veci, keď si ich objednáš, nikdy neprídu včas. Napríklad minule som si objednal sprej na rozmrazovanie okien... A hádaj čo, kým prišiel, prestalo mrznúť. Aj Vám sa zdá, že TO neprichádza, keď to najviac potrebujete. Obráťte sa na nás...

 

smiley Prepáčte mi prosím, trošičku som si zažartovala. V poslednom čase mám totiž pokoj v srdci a TO mi dáva silu prekonať všetky prekážky. Ako som sa k nemu dostala? No, predsa zadarmo, ako to už pri Božích veciach býva a samozrejme v pravý čas. Vtedy, keď som začínala strácať silu a nevedela, kam skôr skončiť pri mojich obidvoch, či skôr obitroch(?), ak rátam aj tú animátorskú, školách. Sedela som znavená v kostole a tam sa to stalo. Chlapík, čo sedel pri mne mi podal ruku pri akte dajte si znak pokoja, a mňa ten pokoj naplnil a nepúšťa sa ma. (Podľa pravdy vďaka Pánu Bohu, bez neho by som život len tak nezvládla.) A keď už mám ten pokoj, tak sa ho snažím aj dať ďalej, no nie? A tak nebuďte prekvapení, ak si ku mne náhodou prisadnete v kostole a ja sa budem v tichosti modliť za to, aby ste ten pokoj, čo mi Pán Boh dal, dostali aj Vy. Buďte požehnaní.
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zuzka krása. Ja tak chodím stále načerpať pokoj, pretože kňaz nám naozaj odovzdáva pokoj. Vždy ho cítim. Ale ja často idem na omšu už naplnený radosťou ak ma niečo tesne pred ňou nedokázalo ozaj vytočiť. Ale už boli veci, že aj počas omše ma vytočili. Teší ma to, že to takto prežívaš. Raz možno sadnem ku tebe v kostole, ale to vie len Pán či to bude a kedy to bude. Pokoj a láska nech je medzi nami!
Odoslané 16.11.2011 21:18.
Ešte som chcel dodať, že sa mi stáva, že mi povedia ľudia v sakristii, že čo sa smejem, alebo sa usmievam. Ja im zvyknem povedať, že lepšie než by som mal byť smutný a plakať predsa. Ale je to kvôli tomu, že cítim ten pokoj a takú blaženú radosť, ktorou ma Pán napĺňa. A keď mi je smutno tak si len pomyslím na vetu, tešte sa, lebo vaše mená sú zapísané v nebi. Hneď je mi krajšie.
Odoslané 16.11.2011 21:21.
Zuzka ak dovolíš, tak trochu zažartujem aj ja. Minule som čítal v banskobystrickom regionálnom mesačníku nasledovný článok:
Píše čitateľ Jozef, zo Žiaru nad Hronom. .... Jeden z mojich veľkých trapasov sa mi paradoxne stal počas bohosužiebv kostole. Po dlhých rokoch, počas ktorých som do kostola nevkročil , som pri jednej súkromnej záležitosti mojich známych spolu s nimi išiel na omšu . Všetko bolo v poriadku až do chvíle, kým kňaz nepovedal: "Dajte si znak pokoja!" Nechápal som, prečo mi sused podáva ruku. Preto, aby som nič nepokazil, chytil som jeho pravicu, poriadne stisol a potriasol so slovami: "Servus, ja som Jozef a ty ?" Môj neznámy sused na mňa vytreštil oči, od prekvapenia otvoril ústa a zalapal po dychu ako kapor na suchu. Od tej chvíle bojazlivým pohľadom pozeral bokom po mne a zakaždým sa posunul doprava, čo najďalej odo mňa. Kým skončila omša, ten chlapík bol už skoro na druhej strane kostola. Na amen ani nečakal. Doslova vyletel von ešte skôr, pričom sa oblúkom vyhol miestu, kde som stál. Viac som ho už nikdy nevidel a tak som nemal možnosť mu všetko vysvetliť. Podľa jeho vystrašeného pohľadu usudzujem, že si o mne pomyslel niečo nie veľmi lichotivé.
No čo už, sranda musí být ...
Odoslané 16.11.2011 21:36.
A teraz ja zažartujem, ten chlapík som bol ja emoticon
Odoslané 16.11.2011 23:26 ako reakcia na Jozef HORVÁTH.
Vážne ? Ale veď ty si Košičan .
Odoslané 16.11.2011 23:31.
To som zažartoval ako som napísal.
Odoslané 17.11.2011 0:02 ako reakcia na Jozef HORVÁTH.
Minule som bola na omsi v Ruzomberku spolocne s kamaratkou. Omsu mal taky stary pan farar, ktory bol senzacny, mal dobru kazen a potom ked sme si mali podavat ruky, tak to uplne vystizne okomentoval: Ked si teraz budete podavat ruky, nielen si len tak mlandravo kyvnite. Stisnite si ruku poriadne a usmejte sa na cloveka, cim vyjadrite, ze aj on patri do tohto spolocenstva... A podla pravdy bola to krasna chvila. Vtedy bol naozaj citit ten pravy krestansky duch, ze sme spolu v Kristovi.
Odoslané 17.11.2011 0:05 ako reakcia na Jozef HORVÁTH.
Aj mne sa chce casto usmievat sa emoticon
Odoslané 17.11.2011 0:05 ako reakcia na Miroslav Čonka.