« Back

Ako sa spoločenstvá a farnosti môžu zapojiť do 40 dní

Ako sa spoločenstvá a farnosti môžu zapojiť do 40 dní

Skutočná sila modlitby sa môže ukázať až vtedy, keď pochopíme, že sa máme modliť spolu

 

Neviem, čo motivovalo apoštolov modliť sa spolu v Hornej miestnosti spolu s Ježišovou matkou a ďalšími na Turíce. Strach? Chceli dodržať Ježišov príkaz, aby ostali v Jeruzaleme? Dôvodov bolo asi viac. No výsledok bol jednoznačný. Zástupy ľudí, ktorí uverili počas Petrovho kázania.

Ježiš nám ukazuje, že ak sa dvaja alebo traja niekde zídu, bude tam on sám. Cirkev nie je iba ďalšou formou ľudského organizovania sa. Ak sa hocikde na svete stretnú čo len dvaja kresťania v mene Ježiš, nastáva zvláštna situácia, ktorá má svoj nadprirodzený rozmer. Je tam prítomný sám Ježiš. Tam, kde sa cirkev stretáva je prítomný Ježiš.

Prečo toto významné zasľúbenie nevyužiť aj počas kampane 40 dní teraz? Modlitba za parlamentné voľby a Slovensko nemusí mať iba osobnú rovinu (aj keď je dôležitá). Prečo by sa nemohli modliť celé farnosti? Prečo nezavolať do modlitby celý zbor alebo spoločenstvo?

Možností je naozaj veľa, my vám ponúkame zopár myšlienok, čo sa dá spraviť:

·         Po dohode s miestnym kňazom alebo pastorom vyhláste na nedeľných oznamoch  konkrétny deň, kedy sa celá farnosť/zbor bude modliť za voľby

·         Zorganizujte modlitebný večer. Nemusí to byť nič zložité.

·         Pripravte po sv. omši hodinovú adoráciu na daný úmysel.

·         Veľmi zaujímavý spôsob je aj nočné bdenie (odporúčame usporiadať cez víkend). Môže byť spojený s hraním piesní, čítaním Božieho Slova, spontánnymi modlitbami a pod.

·         Vytvorte si vlastnú reťaz modlitieb a pôstov. Rezervačný systém na stránke je len jedna z možností. Mnoho (najmä starších) ľudí nemá prístup na internet.

Pozvite do kampane ľudí z vášho okolia. Nikdy nie je neskoro. Sme v druhom týždni modlitieb. Ešte stále je čas zapojiť sa.

Máte aj vy nejaké tipy, ako sa môže celá komunita zapojiť? Napíšte nám alebo pridajte komentár pod tento príspevok.

Comments
sign-in-to-add-comment
U nas viaceri ludia vzali na seba zavazok, ze sa budu modlit celych 40 dni v urcitu polhodinu ktoru si vybrali.. ale nedalo sa to nahodit do systemu.. :-(
Posted on 2/6/12 10:27 PM.