« Back

šálka snov

Minule som ešte s prižmúrenými očami otvárala okno. Nevšimla som si však, že na parapete je šálka.Tá pri mojom prudkom otvorení okna zletela na zem a rozsypala sa na márne kúsky.Pri mojej ohromnej šikovnosti sa mi dajako podarilo porezať si nohu a začala mi stadiaľ tiecť krv.Raz som si robila nástenku, ktorú mám doteraz. Mám tam rôzne myšlienky a fotky. A tak po rozbití šálky som sa usmiala a prečítala si jednu z nich :) :
Neplač, že sa Ti sny rozbili na márne kúsky, veď črepy prinášajú šťastie.
Väčšinou je ťažké neplakať, ak sa niečo nepodarí. Ak sa nesplní  to, o čom sme snili, berieme to ako veľké sklamanie, smútok, niekdy aj koniec sveta. Veľakrát som túžila, snívala a veľakrát to nevyšlo. Či už nejaké stretnutie, na ktoré som sa tešila alebo môj prvý vzťah. No to všetko mi niečo dalo. Aj keď sa radosť zmenila na plač. S odstupom času vidím viac do hĺbky, ovocie toho všetkého, prečo sa mi slzy kotúľali po tvári. Všetko so všetkým súvisí, všetko človeka formuje a posúva ďalej ako rieka brúsi kamienok a nakoniec ho zanesie na nevídané miesta.
Často plánujeme a s našim plánovaním prichádzajú sklamania, ak nám niečo nevyjde podľa našich predstáv. Nenechávame sa viesť, ale snažíme sa svoj život organizovať sami. Nenechávame Boha, aby nám do všetkého ,,kecal" a naplnil náš život. Sklamania môžu byť však prostriedkom, kedy si uvedomíme svoju slabosť a našu závislosť na ňom. Boh dokáže to zlé, čo sa deje v našom živote využiť ako prostriedok k prinavráteniu márnotratného syna( ale len s naším zvolením, nekoná násilne, láska nie je násilná ). Máme pochopiť to, že ak nebudeme všetko prežívať s ním, nebudeme nikdy dokonale šťastní.
No keď sa niečo nepodarí, často máme tendenciu viniť za to Boha a pýtať sa Ho otázky typu prečo? prečo to dopustil? No On za to nemôže, dal nám slobodnú vôľu, až tak nás má rád a keď sme nešťastní On trpí vždy s nami. Má však aj veľkú moc. Dokáže z nášho utrpenia a zo všetkého zlého vytvoriť niečo dobré. Ako keď z rozbitej šálky vyčaríte dajaké úžasne umelecké dielo, z ktorého sa budete raz tešiť aj napriek tomu, že vás to stálo bolesť a kvapku krvi. Dovolíš mu vytvoriť úžasne veľkolepé dielo z rozbitej šálky tvojich snov?

Comments
sign-in-to-add-comment
... ja len že - ma teší, že ste sa rozhodla ísť ďalej emoticon
Posted on 2/16/11 3:44 PM.
toto všetko bolo už skorej napísané..len ako sa hovorí ležalo to v šuplíku ( kamarátov nepočítam ) emoticon a ďakujeeem
Posted on 2/16/11 7:03 PM in reply to Branislav Markovič.