« Späť

Kvetný víkend - Banská Bystrica privíta mladých aj rodičov blahoslavenej

Kvetný víkend - Banská Bystrica privíta mladých aj rodičov blahoslavenej

Mladí Banskobystrickej diecézy sa po prvýkrát stretnú s diecéznym biskupom Mons. Mariánom Chovancom pri príležitosti Kvetného víkendu 2013. Otec biskup bude obzvlášť pre nich celebrovať slávnostnú svätú omšu na Kvetnú nedeľu 24. marca 2013, ktorá začína o 10.00 hod. vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici.

Na záver svätej omše diecézny biskup rozpošle účastníkov stretnutia do farností v zmysle tohtoročného motta Kvetného víkendu: „Choďte a získavajte učeníkov zo všetkých národov“ (porov. Mt 28,19).

Diecézne stretnutie mládeže pod názvom Kvetný víkend sa v Banskej Bystrici bude konať už po trinástykrát v dňoch od 22. do 24. marca 2013.

Hlavnými hosťami budú rodičia blahoslavenej Chiary Luce Badano – Maria Teresa a Ruggero Badanovci spolu s Chiarinou najlepšou kamarátkou Chiccou Coriascovou z Talianska.

Pozvaní hostia sa zúčastnia vigílie v sobotu 23. marca, ktorá začne vo Farskom kostole Nanebovzatej Panny Márie od 19:30 hod. Vydajú svedectvo o živote obyčajného mladého dievčaťa, ktoré sa vďaka prijatiu kríža vo forme rakoviny kostnej drene, stalo neobyčajným a veľkým príkladom nielen pre mladých na ceste viery. Vigília bude otvorená verejnosti a v priamom prenose ju odvysiela TV LUX.
Štruktúra trojdňového programu v Banskej Bystrici je zostavená podľa vzoru tohtoročných Svetových dní mládeže v Rio de Janeiro. Bude pozostávať z katechéz, zdieľania v skupinkách, chýbať nebudú svedectvá, workshopy na rôzne témy, krížová cesta pripravená z Posolstva Svätého Otca mladým, služba ucha, svätá omša.

Katechézy budú rozdelené pre mladých do 20 rokov a pre mladých nad 20 rokov. Mladším účastníkom sa na katechéze prihovorí P. Michal Zamkovský CSsR. Katechézu pre mladých nad 20 rokov bude viesť duchovný správca UPC v Košiciach Marek Forgáč.

Program Kvetného víkendu začne v piatok 22. marca svätou omšou vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici o 18.30 hod. V piatok sa budú mladí zamýšľať nad tým, čo si nesú zo svojich rodín, z prostredia, v ktorom žijú, s čím prichádzajú. Sobota im ponúkne formáciu o tom, ako, kto a prečo sa má stať učeníkom, čo to znamená pre konkrétny život. V nedeľu budú mladí vyslaní do svojich miest ako učeníci, ktorí chcú svedčiť o Kristovi.

Registrácia pre účastníkov, animátorov a dobrovoľníkov Kvetného víkendu 2013 je spustená na stránke www.dcmmajak.sk, elektronicky zaregistrovať sa dá do 14. marca, potom až priamo namieste, kedy bude účastnícky poplatok pre študenta 16€ a pre pracujúceho 20€. Výška poplatku závisí od zvolenia si ubytovania a sobotného obedu.

Viac informácií na stránke www.dcmmajak.sk

Mobil: 0915 977 829

Janka Antalová