« Späť

Moja Komunita ponúka od dnes prehľady života farností, dekanátov a diecéz

Moja Komunita ponúka od dnes prehľady života farností, dekanátov a diecéz

BRATISLAVA, 31.10.2014 Pripravil : Martin Lojek

Členovia portálu www.mojakomunita.sk majú od dnešného dňa prístup k aktuálnejším a potrebnejším informáciám vďaka novej aplikácii Informátor (Wall-najnovšie) , ktorá zobrazuje prioritne informácie na úrovni farnosti, dekanátu a diecézy, do ktorej patria. Vývoj tejto inovácie sa uskutočnil s využitím finančných zdrojov mediálneho grantu KBS a donora portálu Moja Komunita Róberta Kretta.

V rámci systému Moja Komunita má každá farnosť a filiálka vytvorené svoje stránky, je pričlenená do príslušného dekanátu a diecézy. Registrovaní členovia Mojej Komunity vidia dianie vo svojej farnosti, dekanáte a diecéze a zároveň sa stávajú jeho tvorcami. Takto si môžu ľahko a jednoducho vyhľadať farské oznamy, informácie o časoch liturgického slávenia, kontakty na farnosť a pod. Informácie  však nepredstavujú iba oznamy, ale vďaka tejto aplikácii vynikne skutočne život farnosti, dekanátu a diecézy, v ktorých sú aktívne prítomní ich členovia, a taktiež sa svojimi príspevkami- blogmi, povzbudeniami, modlitbami podieľajú na tvorbe aktuálneho obsahu a života farnosti.

Informátor- nová Wall sa nachádza na stránkach všetkých farností, kde si je na záložkách možné pozrieť rozšírené informácie o dianí v dekanáte a v diecéze. Aplikácia podporuje moderné technologické riešenia tzv. nekonečné skrolovanie „infinite scroll“, pri ktorom je možné posúvať sa smerom dole, pričom sa  staršie príspevky načítavajú rýchlo a automaticky neobmedzene do histórie. Nástroj ponúka bohatý prehľad skutočného diania a dynamiky života vo farnostiach, ktorý v mnohých prípadoch výborne ilustrujú farské fotogalérie. Príspevky privátneho charakteru, ktoré chcú členovia adresovať iba svojim priateľom ostávajú iba v komunikácii medzi nimi a nezobrazujú sa ako príspevok vo farnosti.

Malé i veľké podujatia majú šancu dostať sa k svojej cieľovej skupine. Nástroj umožňuje aj jednoduchšie komunikovať oznamy a výzvy biskupa svojim veriacim. Táto aplikácia funguje v spolupráci s dátovou výmenou s existujúcimi portálmi TKKBS.sk a Výveska.sk. Takto majú veriaci prístup ku kvalitným aktuálnym informáciám z diania a života Cirkvi na Slovensku i v zahraničí a zároveň je zabezpečená dôveryhodnosť príspevkov.

Ďalšie informácie sú dostupné na: www.mojakomunita.sk/kniznica

                                      www.facebook.com/MojaKomunita

                                      twitter.com/mojakomunita