« Späť

Na Národný pochod za život sa oplatí prísť už deň vopred

Na Národný pochod za život sa oplatí prísť už deň vopred

Národný pochod za život sa uskutoční presne o dva mesiace, v nedeľu 22. septembra 2019 v Bratislave. Účastníkom sa na pochod oplatí prísť už o deň skôr v sobotu 21. septembra, kedy sa bude konať bohatý sprievodný program.

Bratislava 22. 7. 2019/ “Napriek zmene začiatku miesta pochodu z Námestia SNP na Námestie slobody, sobotný sprievodný program zostáva lokalizovaný v samom centre Bratislavy,” povedal Marek Michalčík 

V sobotu 21. septembra 2019 bude veľmi živo, keďže budú v centre mesta prebiehať sprievodné podujatia Národného pochodu za život. Na Hlavnom námestí bude počas celého dňa znieť hudobná produkcia. Pre deti príde dopoludnia zahrať Zahrajko zo Spievankova, poobede vystúpia skupiny Timothy, PiarMusic či Lamačské chvály. Paralelne bude v blízkosti Hlavného námestia prebiehať Veľtrh života, kde si budú môcť účastníci vyskúšať tradičné slovenské remeslá a cez umeleckú atmosféru zažiť jedinečnosť, originalitu a vzácnosť každého človeka.

Na Malej scéne budú počas celej soboty prebiehať inšpirujúce prednášky a diskusie. Jednu z hlavných prednášok spojenú s diskusiou bude mať Sue Thayer, ktorá bola manažérkou potratovej kliniky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo (Planned Parenthood) v USA. Sue prešla na pro-life stranu a stala sa jedinou bývalou zamestnankyňou Planned Parenthood, ktorá neskôr viedla pro-life kampaň 40 dní za život. Potratovú kliniku, kde pracovala, zrušili. Slovensko navštívi po prvý krát. Okrem nej sa môžu účastníci tešiť na ďalších exkluzívnych zahraničných a domácich hostí i extra program v štýle prednášok TEDx. V Divadle P.O. Hviezdoslava zasa uvedú tematické divadelné predstavenie tanečného divadla ATak. 

Sobotný program vyvrcholí večernou bohoslužbou v Dóme Svätého Martina a následnedne hudobno-slovnou dramaturgickou kompozíciou “Život ma chytá za srdce” v Incheba Expo Bratislava. 

“Výhodou sprievodného programu je, že všetky podujatia sú v pešom dosahu v centre mesta a jeho najbližšom okolí. Garantujem, že každý, kto príde na Národný pochod za život od soboty, zažije víkend plný zážitkov, povzbudenia, priateľstva, proste víkend pravej človečiny, ktorá k ochrane života patrí”, povedal Marek Michalčík.    

Kompletný program bude k dispozícii aj na webe www.pochodzazivot.sk, kde bude aj postupne dopĺňaný o podrobnosti.  

Aby si mohli účastníci vychutnať aj sprievodný program, pre nenáročných pripravujú organizátori ubytovanie na školách. S ubytovaním pre účastníkov z východného a stredného Slovenska budú môcť pomôcť tiež Bratislavčania a ľudia z blízkeho okolia. 

Tretí Národný pochod za život sa uskutoční o dva mesiace v nedeľu 22. septembra 2019 v Bratislave. Predchádzajúce dva sa konali v Bratislave (2015) a v Košiciach (2013) za účasti desiatok tisíc ľudí z celého Slovenska.