« Назад

Terezkini rodičia v Modrom kostolíku

Terezkini rodičia v Modrom kostolíku

Bratislavský Modrý kostolík (správne Kostol sv. Alžbety) je známy svojim romantickým secesným vzhľadom (ako šaty nevesty). Aj preto sa asi mnohé snúbenecké páry rozhodnú prijať sviatosť manželstva práve tu. Dalo by sa ho nazvať "sobášnym" kostolom. Aj to bol jeden z argumentov.

 

Druhým bola prítomnosť takmer jedinej svätej v tomto kostole (okrem sv. Antona patróna kazateľov oproti kazateľnici a panny Márie Ježišovej matky) - sv. Terezky z Lisieux na bočnom oltári.

 

Prečo by tu nemali byť aj jej rodičia a prví manželia vyhlásení za svätých spoločne ako pár - Louis a Zelia Martinoví?

 

Od februára tohto roka je teda v našom kostole aj ich relikvia. Hneď vedľa reliéfu s ich najznámejšou dcérou sv. Terezkou Ježiškovou.

 

Rada sa pri nich zastavím poprosiť o pomoc pri mojej úlohe matky a manželky. Už dlho ich vnímam ako patrónov stavu manželského a rodičovského - veď dokázali vychovať tak sväté a dobré dcéry! Sami túžili rásť vo svätosti veľmi radikálne, ale namiesto toho sa stali dobrými a milujúcimi manželmi a rodičmi. Túžim byť tiež takou...

 

 

 

 

 

 

Svätí Zelia a Louis Martin, orodujte za nás!

 

 

(Tento článok bol publikovaný aj na mojom osobnom blogu - http://letitia-tiba.blogspot.com/2019/04/terezkini-rodicia-v-modrom-kostoliku.html)

Следующий
Комментарии