« Назад

Svedectvo víťazov môže premeniť svet

Tvoje okolnosti, akokoľvek beznádejne vyzerajú, nesú v sebe obrovský potenciál.

Ani v okolnostiach, ktoré sú mätúce, nejasné, alebo vrhajú tieň do vašej budúcnosti a vytvárajú priestor neistote, Boh nie je ten, čo by veci pustil z rúk. Niekedy je také ťažké prijať to, ale on sa naozaj stará už dnes o to, aby ste s každým ďalším zajtrajškom smerovali k väčšiemu požehnaniu. A ja som zažila chvíle, kedy sa zdalo, že je rozhodnuté a ja som sa so zvesenou hlavou začala vyrovnávať so stratami... a Boh nielen, že naplnil túžby môjho srdca, ale ešte aj pridal mnohonásobne. Lebo je dobrý. Vždy.

Tieto slová môžem napísať úplne autenticky, pretože sú mojou skúsenosťou. Nikto nemôže vzniesť námietky, vysypať argumenty, tvrdiť opak. Zažila som to. Ja som bola tá, čo stála so zvesenou hlavou, ja som pociťovala beznádej, prijímala som, že inak to už nebude, vzdávala som sa, vyrovnávala som sa so stratami. A Boh ma prekvapil. Nikto mi to nikdy nevezme. A ja verím, že nabudúce, keď sa zopakuje ten pocit sklamania, skúsenosť, že Boh ma prekvapil, zastaví celý ten vyššie spomenutý proces. Áno, naozaj som presvedčená, že veci, ktoré sme prežili s Pánom, sa majú stať základom, z ktorého hľadíme na veci, ktoré prichádzajú, miestom, kde stojíme pevne zakorenení, uistení, v bezpečí skúsenosti, že sa naňho môžeme absolútne spoliehať. Je v tom jednoduchý zámer. To, čo prežijeme, má navždy zmeniť našu štartovaciu plochu.

Premýšľali ste niekedy nad tým, že Boh dokáže všetky okolnosti, v ktorých sa nachádzate, premeniť na dobré? Čo to konkrétne znamená? Znamená to, že ty sa môžeš stať požehnaním pre svoje okolie každým svojim víťazstvom, každým svojim svedectvom, každou vyriešenou oblasťou. Vo všetkých veciach, v ktorých dnes vedieš zápas, boj, bitku, vojnu, všetky oblasti, v ktorých máš pocit, že to nikdy nedáš, nevyriešiš, nezdoláš, nezvládneš, neprekonáš, nezmeníš, nesú v sebe obrovský potenciál stať sa tvojím silným svedectvom. Svedectvom o víťazstve, ktoré zmení život mnohým.

Kris Vallotton zdieľaľ na facebooku dnes povzbudenie: "Poraď sa s niekým, kto uspel v oblasti, v ktorej sa rozhoduješ..." Viete, ako by sa zmenili naše životy, keby sme začali hľadať povzbudenie a svedectvo ľudí, ktorí zvládli veci, v ktorých my sami bojujeme? Viete, ako by sa zmenilo naše okolie, keby sme svojimi svedectvami budovali v ľuďoch vieru, že Boh má riešenia, ktoré predčia očakávania?

Povzbudzujem ťa dnes obzrieť sa vo svojom živote späť. Poď oslavovať svoje víťazstvá. Nabi svoje zbrane. Vyzbroj sa úžasom nad skvelými vecami, ktoré už Boh pre teba vykonal. Spomeň si na všetky situácie, kedy konal. Zapíš si ich, ak si málo pamätáš. Zachyť to. Postav sa na svoju skúsenosť a ži z nej. Nech je miestom, z ktorého stojíš tvárou v tvár budúcim veciam. A potom dovoľ iným, aby sa postavili na to isté miesto, ktoré si v Bohu získal a pomôž im svojím svedectvom pritiahnuť ich zázrak!

Boh je pripravený všetko v tvojom živote, aj tie najslabšie okamihy, premeniť na dobro a požehnanie. Autorita, ktorú si získal v oblastiach, kde si zvíťazil, nemá slúžiť iba pre tvoj osobný rozvoj a radosť. Môžeš ňou prikryť ľudí, ktorí s túžbou čakajú na prielom. A on príde práve preto, že vstúpiš do celej veci ty - víťaz v Kristovi.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.