« Назад

Realita realít 1

Mám za sebou 4 týždne pozorovania plávania v realitnom mori. Skutočnosť sa skôr podobá Džungli so zákonmi hyenizmu. Až na ojedinelého pioniera... snažiaceho sa o naliatie čistého vína....
Ak by som bola slabšia nátura, toto, čo som zažila by už stačilo na to, aby sa človek otočil chrbtom a povedal si: ďakujem, nikdy viac.
Pred 4 týždňami som sa ľudí individuálne inzerujúcich predaj nehnuteľnosti pýtala, prečo uvádzajú vetu: RK nevolať. niektorí dokonca píše Prosím, RK nevolať. Alebo: Nie RK.
Pri predaji sa často dočítate : ...nie som RK.
Dozvedela som sa pár skutočností prečo.

A z mojich pozorovaní vyplýva, že ľudia musia mať kopec negatívnych skúseností s realitkami, realiťákmi, maklérmi....

Keďže sa v živote hráme na veľa "ľudí", dievčatká sa hrajú na otecka a mamičku, chlapci na vojakov, ženy na manželky, matky, kuchárky, vychovávateľky, učiteľky, upratovačky, dizajnérky, krajčírky, kaderníčky, cukrárky, .............doplnte čím ste vy doma, čo treba urobiť svojpomocne, chlapci sa hrajú na vojakov, muži na hlavy rodiny, manželov, otcov, živiteľov, opravárov áut, inštalatérov, opravárom čohokoľvek atď....tiež môžete doplniť podľa toho, čo od vás vaše okolie požaduje aby ste doma robili... ...niektorí sa hrajú aj na realitných maklérov a majiteľov realitných kancelárií.
Zhostenie sa rolí, na ktoré sa v živote "hráme" môže byť naozaj, aj len tak "akože". Len tak "akože" sa na profesionálov hrá viac ľudí akoby sme si dokázali pripustiť. (Dokonca ja sama medzi nich patrím. Napr: Často som svoje rodičovstvo vnímala ako niečo druhoradé, a uprednostnila som momentálne niečo nepodstatné, mysliac si, že je to otázka života a smrti, ale zvyčajne tomu tak nebolo)

Vezmime si takú manželku a matku, čiste hypoteticky.Doma ťuťuli muťuli, a v zamestnaní môže hrať tú istú rolu ťuťu muťu so svojim šéfom a prémie nedostáva za kancelársku prácu, ale za biele otroctvo... argumenty že z niečoho predsa rodina žiť musí... 
NOUUUUUUU KOMENT emoticon (pozn. platí aj pre druhé pohlavie)

Otec? tvári sa to na fajn chlapa, ale keď sa dá vypiť si, zahrať si na automatoch, mení sa na neriadenú strelu.... ktorá nevie kam patrí... na deti nemá čas, veď On pán tvorstva- zarába pre rodinu....
NO COMENT emoticon (pozn. platí aj pre druhé pohlavie)

Kde je svet realít?
Presne tu!
Naša realita je:
zarobiť za každú cenu, ošklbať klienta, prinútiť ho rýchlo niečo podpísať( to nevadí že je to v jeho neprospech a keď na to príde ( ak ho netrafí šľak) príde o viac peňazí než povodne bol ochotný investovať do transakcií za sprostredkovanie, veľmi často je skasírovaný predávajúci aj kupujúci a provízia pre sprostredkovateľa je odrazu rovnajúca sa aj 10 % ceny nehnuteľnosti !!! Nedoprajem niekomu 4000€ za jeden obchod(ík)? Odporúčam sa pozrieť do očí jednej upratovačke, krajčírke alebo robotníkovi v 3 smennej prevádzke, ktorí hrdlačia za minimálnu mzdu...
Áno, robotník si zaslúži svoju mzdu! Ale prečo je zderstvo, klamstvo, tlak na niekoho nazývané šikovnosťou? Prečo sa povie, Ale veď to robia všetci! 
Na nás záleží, či si my toto necháme diktovať hyenami a budeme ich živiť, alebo nie.
Videla som majiteľku bytu, trasúcu sa pred realitným maklérom, keď som si od nej pýtala jej telefónne číslo. Vraj aj tak ona bude musieť zavolať jeho- makléra, ak budem chcieť, aby aj môj manžel videl jej byt. To kde sme??? kto je tu majiteľ? A kto má byť iba služobník, k službám majiteľovi??? 
Onen maklér mi o dva dni po telefóne vynadal, dodnes neviem za čo, obvinil ma z niečoho, moje meno spojil s realitkou a myslel si, že mu chcem vyfúknuť kšeft...nenapadlo ho, že naozaj môžem zháňať byt. Asi preto sa to stalo, aby som sa za neho začala modliť. Moja chyba, že som to neurobila už pred našim prvým stretnutím.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Martin Švikruha
uz som si myslel, ze si realitacka ... nasi predavaju jeden pozemok emoticon
Отправлено в 17.03.12 9:07.
Môžme sa takto zamýšľať nad svetom a nad tým ako to v svete funguje, no ako veriaci to máme odmietať duchovne, to znamená, že sa nepripodobňujeme tomuto svetu, ale náš život má svedčíť o tom , že ako kesťan plním nie mojú, ale rozhodujem sa slobodne plniť Božiu vôľu a Duch ma povedie.
Отправлено в 17.03.12 9:23.
Hovorí sa, aké srdce máš, tak konáš. Ak máš srdce plné lásky, milujúce a v každom človeku vidíš svojho brata, tak akosi samoúčelne očakávaš, že aj druhá strana je poctivá. Ani na um ti nepríde neveriť druhým ľuďom...Poctivosť sa ale dnes nenosí. Neviem, či každý z nás musí si "hlavu nabúrať do steny", aby vytriezvel, a začal byť veľmi obozretný, alebo jednoducho ľuďom neveriť. Moja dcéra so zaťom i môj brat boli podvedení vo veľkom štýle. Ak si myslíte, že hlúpo naleteli, a nič si neoverili, iba zaplatili hotovosť, ste na omyle... V obidvoch prípadoch bola komunikácia nielen e-mailová, cez mobil, ale i osobný kontakt bol niekoľkokrát, a i ten byt, ktorý sa mal prenajať, bol naozajstný, veď ho videli aj na vlastné oči, aj sa po ňom prechádzali...Ale po zaplatení sa po všetkých zľahla zem. Mobil nedostupný, na e-maily už nikto nikdy neodpovedal, účet v banke zrušený...samé komplikácie, ostali už iba oči pre plač...Smutné je to, že sa okrádajú ľudia, ktorí žijú iba z ruky do úst, žiadne veľké ryby a podvodníci ukrajujú chlieb deťom, na ktorých rodičia tvrdo zarábajú...Ale ak si myslíte, že sme nadávali, a zle želali týmto zlodejom, mýlite sa. Iba nám nešlo do hlavy, že sa niečo takéhoto môže stať a stále sme si mysleli, že je to iba nejaké nedorozumenie a zajtra sa všetko vysvetlí...Nevysvetlilo sa...Stalo sa, poučili sme sa...Osobne si myslím, že takéto ľahko "zarobené" peniaze ľahko odídu a spomínaným "majiteľom" neprinesú žiaden osoh...Veríme, že Pán nám nedá zahynúť, tak, ako toľkokrát pred tým, a až po dnešné dni...
Отправлено в 17.03.12 13:21.