« Назад

Sme silní veriaci?

Viera v Boha sa prejavuje práve cez biblické „kto do teba kameňom, ty doňho chlebom“. Dostať ranu kameňom je pre človeka veľmi bolestivé, ale naša silná viera v Boha a Jeho pomoc túto bolesť zahojiť nám pomôže žiť nielen bezbolestný život, ale aj život bez hriechu.

My kresťania sa stále pretekáme, kto je väčší veriaci. Jeden chodí na všetky omše, iný sa zase stále modlí. Ďalší zase dáva milodary na kostol. Áno, treba prejavovať úctu Bohu. Ale čo robíme my kresťania, veriaci, keď sme kritizovaní, urážaní, ponižovaní, znevažovaní, keď sa nám krivdí, alebo sa nám  povie, že sme neschopní? Niektorí z nás sa začnú brániť, iní zase rezignujú, a ďalší tiahnu do boja.  Dokonca začneme rozmýšľať nad tým, ako sa takýmto ľudom pomstíme. Začneme sa hádať, kričať na seba, nadávať si do hlupákov.  A to sme stále ešte v rovine myšlienkovej alebo verbálnej a nedostali sme sa ešte k fyzickému násiliu, kam sa veľa ľudí ľahko dostane.

A tu je práve ten moment pravdy, ktorý hovorí o tom, akí sme silní veriaci. Lebo práve tí slabí vo viere sa nechajú ovládať hnevom a začnú bojovať proti tým, ktorí nás ponižujú. Lebo cieľom diabla je vytvárať nesvár medzi ľuďmi a na to využíva u nás pocit poníženia, krivdy, menejcennosti. Práve v tomto momente sa ukazuje sila viery a schopnosti odolať diablovi, ktorý nás láme práve tým nepríjemným pocitom krivdy a poníženia a chce od nás, aby sme sa začali hádať a mstiť sa jeden druhému. Lenže my silní veriaci vieme,  že máme prosiť Boha, aby nás zbavil práve tohto nepríjemného pocitu krivdy a že potom ku žiadnemu konfliktu nedôjde. My, ktorí sme silní kresťania, sme veľkorysí ako bol Ježiš a hodíme chleba do toho, kto do nás hodil kameň. Lebo sme si istí, a veríme, že nám Pán pomôže zbaviť sa nepríjemných pocitov,  keď sa budeme za to modliť. Nerozmýšľame nad tým ako bojovať proti tomu, kto nás kritizuje, ponižuje alebo nám krivdí. Nemá to význam, lebo veríme tomu že náš Pán nás zbaví nepríjemných pocitov, ktoré pritom prežívame. V tom je a musí byť naša viera veľmi silná.    

Áno , je to veľmi bolestivé, keď nás kritizujú alebo ponižujú a v každodennom strese sa to opakuje niekoľkokrát za deň, lebo žiadny človek nevie vyhovieť tomu druhému vo všetkom, aj keby neviem ako veľmi chcel. Je to veľmi bolestivé, keď sa nám každú chvíľu krivdí.  Ale tí ktorí veríme, a modlíme sa za to, aby nás náš Pán zbavil nepríjemných pocitov poníženia, môžeme prechádzať každodenným stresom oveľa ľahšie a príjemnejšie. Toto je spôsob, ako treba bojovať proti diablovi, ktorý keď uvidí, že nás nevie motivovať cez pocity krivdy a poníženia k hriešnym činom a hádkam, stratí nad nami svoju moc.    

Sme tak silno veriaci, že sa modlíme a veríme, že nás náš Pán zbaví krivdy z toho, že nám niekto ublížil a hravo mu odpustíme. Takisto , keď niekomu nechtiac ublížime, hneď ho poprosíme o odpustenie. Nebojíme sa prípadného poníženia, lebo veríme, že nás Boh tohto pocitu zbaví.  

Buďme silní kresťania a veriaci a bojujme s diablom tak, že sa budeme modliť k Bohu a prosiť ho, aby nás zbavil zlého, zlých pocitov krivdy, hnevu, poníženia, závisti, pýchy, a verme, že ich v našich srdciach nahradí nekonečnou láskou.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.

whole-profile

Peter belongs-to:

Друзья

июня 22
Peter Bálint оставил(а) комментарий к записи Milan Pečeňa Fu tak toto je bežný príklad ako sa veriaci rozprá... в дневник группы Milan Pečeňa.
11:42
июня 18
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Milujme svojich nepriateľov., в дневник.
21:31
января 20
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Odpúšťame s trpkosťou v srdci?, в дневник.
12:58
декабря 2
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Zranenie na duši ako cesta k pokušeniu, в дневник.
18:27
декабря 2
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Proste a bude Vám dané, в дневник.
13:04
ноября 28
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Prečo sa stále hádame?, в дневник.
17:13
ноября 13
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Buďme v neustálom spojení s Bohom, в дневник.
12:20
февраля 6
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Ako bojovať proti diablovi, в дневник.
0:34
сентября 6
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Krivda, в дневник.
11:07
ноября 10
Peter Bálint добавил(а) новую запись, Najdôležitejší moment našej viery, в дневник.
11:22
Подписаться на деятельность Peter Bálint. (Открывает новое окно)