« Назад

Zadarmo ste dostali, zadarmo dávajte

V dnešnom svete človek asi nič nedostane zadarmo. Ceny stúpajú každým dňom do neskutočných výšok. Ako sa hovorí - peniaze hýbu svetom. I keď... moment... predsa len som dostala niečo zadarmo. Vlastne stále dostávam. Môj život a Lásku toho, ktorý mi ho dal (a stále dáva) :-) .

     Láska je cit, ktorý prežíva asi každý z nás. Prejavy sú rôzne, ale podstata tá istá. Vďaka láske žijeme. Vďaka láske máme mnohých priateľov. Vďaka láske vytvárame vzťahy. A tie fungujú len vtedy, keď všetci zainteresovaní nie len prijímajú. Musia aj dávať.

     Ja sama som prežila niekoľko vzťahov, kde som bolá tá, ktorá len prijímala. Ocitla som sa taktiež vo vzťahoch, kedy som dávala a dávala, ale bolo to viac-menej zbytočné.

     Jediný vzťah, o ktorom som presvedčená, že stojí za to, je vzťah s Bohom a jeho milovaným Synom. A niekoľkokrát som sa o tom presvedčila. Nech to bolo akokoľvek náročné, oplatilo sa to. Lásku, ktorú dáva On, mi nedá nik iný. Lásku, ktorá odo mňa nežiada nič iné len trochu obety a sebakontroly (sebazapierania). Skutočne je to niečo, za čo nikto nemusí nič platiť. 

     A keď niečo mám zadarmo, chcem sa o to podeliť. Či už sú to moje dary, talenty... Niekedy stačí len posúvať ďalej Lásku, ktorú dostávam, tým, že milujem. A snažím sa milovať nezištne... pretože tým nenapĺňam len druhého alebo seba... ale aj Boží plán pre mňa. A nestojí to skutočne nič...

Комментарии