« Späť

Prvá Svätyňa Milosrdnej Lásky na svete.

Prvá Svätyňa Milosrdnej Lásky na svete.

Určite poznáte Svätyňu Božieho Milosrdenstva v Poľsku. Poznáte však prvú Svätyňu Milosrdnej Lásky na svete, ktorá sa nachádza v strednom Taliansku v diecéze Todi? Madre Speranza chcela, aby kňazi mali pobyt a stravu vo Svätyni Milosrdnej Lásky v Collevalenza zadarmo. Dodnes je to tak!

Príbeh vzniku a výstavby tejto Svätyňe je tak neuveriteľný, že za tie dva dni, čo sme tam boli, sme iba žasli. Pán Pietro, lajk, ktorý má 90 rokov, je posledným žijúcim svedkom divov Milosrdnej Lásky, ktorá si vybrala španielsku sestričku Madre Speranza, ako nástroj vybudovanie prvej Svätyne. Ježiš osobne chcel jej výstavbu a On ju aj financoval. Pán Pietro nám rozprával o zázračnom naplnení cysterny a fliaš na olivový olej v kuchyni sestričiek v Madride, ktoré sa starali o syroty z občianskej vojny v Španielsku. Taktiež o tom, ako sa zázračne objavovali peniaze na platenie učtov za výstavbu Svätyňe v Collevalenza, priľahlej Krížovej Cesty (jedinej na svete, ktorej výstavbu objednal a zaplatil sám Náš Pán Ježiš Kristus; stála styridsať miliónov lír), na platy dievčat, ktoré pracovali spolu so sestričkami komunity v Collevalenza atď. Nie náhodov Ježiš nazýval Madre Speranza "cigánka", lebo ho nenechávala na pokoji, kým jej nedal to, o čo ho prosila.

https://www.vatican.va/content/john-paul-ii/en/travels/1981/travels/documents/trav_umbria.html

http://www.diocesiorvietotodi.it/wd-annuario-enti/vicariato-di-san-fortunato-320/u-p-san-fortunato-332/collevalenza_parrocchia-di-s-maria-assunta-e-dei-ss-giovanni-battista-e-bartolomeo-in-collevalenza-chioano-rosceto-torrececcona-259/

http://www.collevalenza.it/default.asp

http://www.collevalenza.it/CenniBiografici.asp

http://www.diocesiorvietotodi.it/wd-annuario-enti/basilica-santuario-dellamore-misericordioso-in-collevalenza-pg-650/

http://www.amormisericordioso.org

https://www.youtube.com/watch?v=fWs9-mhSZ-o

Madre Speranza chcela, aby kňazi mali pobyt a stravu vo Svätyni Milosrdnej Lásky v Collevalenza zadarmo. Dodnes je to tak!