Komentáre, recenzie, odporúčania

« Späť

October baby

October baby

Vysielala TV LUX v sobotu 5.X. 2013 Príbeh, hoci nebol ničím výnimočným, ma oslovil.

Mladé dievča, vyrastajúce v usporiadanej rodine, študentka, zistí, že rodičia, ktorí ju vychovávajú, sú adoptívni.

Dievča robí to, čo väčšina mladých ľudí v jej veku: búri sa a odchádza z domu hľadať biologických rodičov. Podarí sa jej zistiť, že otec matku zanechal a potom zomrel a matka ju nechcela donosiť, pretože študovala a nemienila sa vzdať kariéry perspektívnej právničky. Pri potrate sa zistilo, že išlo o dvojičky, brat po niekoľkých týždňoch postihnutý umrel. Matka ju odmieta a dievča sa vracia ku svojej partii priateľov.Adoptívny otec ju po dlhšom hľadaní nájde. Doma sa títo rodičia rozhodnú povedať jej pravdu- oni prichádzjú pri spontánnom potrate o svoje s láskou očakávané dvojičky a preto sa ujímajú náhradných. Ale žiť ostáva iba dievča.

Matka rozpráva dcére, ako príležitostne zablúdila do katedrály v meste, kde študovala a delí sa o dojmy. Dcéra zo zvedavosti túto katedrálu vyhľadá a hoci je baptistka, má krátky, ale silný rozhovor so starším katolíckm kńazom, ktorý ju upozorňuje na List sv. apoštola Pavla Kolosanom, kde nájde odpovede na svoje otázky.Otec ju prekvapí a ukáže  jej hrob bračeka- dvojičky, kam ho pochovali.

Dievče nad nimi premýšľa, pochopí, čo pre ňu adoptívni rodičia urobili a v zmysle tohoto listu odpúšťa.

List Kolosanom sa stal veľkým oslovením i pre mňa. Začala som ho riadok po riadku čítať a stal sa mi posilou, ak prežívam niečo ťažké.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Vitajte na našej stránke

O tomto zatiaľ viete len vy. A samozrejme vydavateľ. :)

Wall - najnovšie

Profile

Kresťanská kniha a film

Popis:
Jedno z miest, kde sa môžeme podeliť o to, čo čítame a pozeráme. Boh rozpráva cez knihu, cez film a možno chceme, aby prehovoril aj k našim priateľom, blízkym. Dajte im možnosť ho začuť.

Správca stránok

Tieto stránky zatiaľ nemajú správcu, ak chcete pomôcť s úpravou, napíšte nám na admin@mojakomunita.sk