« Späť

Ako Pavol Rimanom....

Ako Pavol Rimanom....

Sadla som si nad Knihu Nového Zákona, pripraviť sa na dnešný biblický krúžok. Preberáme síce evanjelium sv. Lukáša, ale ja som sa začítala do Listu Rimanom.Prvú kapitolu. Pavol ho písal z Korintu rímskym kresťanom, ktorých ešte nepoznal, ale túžil ísť za nimi.Ešte tam nebol Peter, ani nik z apoštolov, ke´d to písal. A túžil tiež "obdarovať nejakým duchovným darom".(Rim.1,11 n) aby ich posilnil, alebo skôr, aby sme sa navzájom posilnili spoločnou vierou, vašou i mojou.

Začala som premýšľať, a aj modliť sa, aké by bolo fantastické takto prichádzať na stránky MK. Máloktorí sa poznáme osobne, ale chceme, túžime sa deliť o dar viery...na vzájomné posilnenie.. Začala som prosiť o taký dar pre nás všetkých....samozrejme aj pre seba samu - a že to bolo pravé, svedčilo to, že ihneď zareagoval Zlý a opäť mi poslal niekoľko správ, ktoré ma mali odradiť či uraziť. Berme to i takto, ak nám niekto chce vyraziť slová z úst či z klavésnice, že to Zlému zavadzia, ak my sa tu chceme dať dokopy a hovoriť si vzájomne o tom, čo nám je najdrahšie.Poďme sa mať veľmi, veľmi radi a povzbudzovaním sa a modlitbami odporujme všetkým pokušeniam posudzovať, báť sa jeden druhého a hovoriť si "škoda ísť s kožou na trh". Pavol išiel.... nielen s kožou, ktorú asi počas jeho väznenia veľmi nešetrili, ale......až s hlavou!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Veru, "poďme sa mať veľmi, veľmi radi a povzbudzovaním sa a modlitbami odporujme všetkým pokušeniam posudzovať, báť sa jeden druhého a hovoriť si "škoda ísť s kožou na trh"."
Pridávam sa k tvojim modlitbám. I k snahe byť povzbudením pre bratov a sestry a niekdy aj zariskovať, či ma ostatní pochopia. emoticon
Odoslané 30.4.2013 22:15.
Evka, ďakujem, škoda že reaguješ sama- nemyslím na úbohú literárnu podobu tohto výtvoru,- ale na myšlienku, aby sme sa mali radi.
Odoslané 1.5.2013 9:56 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Krásne a pravdivé! Vďaka! Poďme sa mať veľmi radi a skutočne! Nech nám Pán pomáha a nech si uvedomíme, aké vzácne sú naše vzťahyemoticon
Odoslané 2.5.2013 16:52.