« Späť

Najkrajší darček

Najkrajší darček

Asi sa ťažko vyhodnocujú darčeky podľa ceny z obchodu, ktorá sa diskrétne zvykne odstrániť. To hlavné je v srdci.

Hoci som osamelá, na Vianoce sa zatiaľ vždy pritrafl niekto, kto vie, aké je to ťažké,najmä ak vás pred desaťročím bolo do tridsať. A darčeky dostávam tiež, hoci vždy nie som "dobré dieťa". Bolo ich viac a všetky krásne, ale jeden ma zvlášť chytil za srdce.

Pred Vienocami od poslednej adventnej nedele a medzi sviatkami rada hrám na klavíri alebo keyboarde vianočné piesne. Žiaľ, spamäti viem iba tie, o som sa naučila v detstve- české alebo nemecké z rakúskych regiónov,ktoré ma  naučila mama. Slovenské zahrám, ale s veľmi jednoduchým vlastným doprovodom.

Jedna moja priateľka si potrpí sa veľmi pekné zabalenie darčeka. Ja to nikdy nebudem vedieť. Musím si balík upevniť izolepou a až tak nejakú stužku na to....robota horšia ako preložiť 5 strán z angličtiny....

Pretože nezvyknem otvárať balíčky pred Štedrým večerom a cestovala som preč, otvorila som až po návrate. S trasúcimi prstami som otvorila veľký  tenší balík....a bolo v ňom čosi originálne. Priateľka, ktorá vlastní kancionál, mi dala okopírovať diel s vianočnými piesňami, pretože celý kancionál sa ani na piano, ani na keybord nezmestí. Vyslovene so pišťala ord radosti. Venovanie také do srdca, že sa ho dozviete až v nebi.

Prirodzene som sa tešila aj rukaviciam, drevenej miske s lyžicou na halušky ( z takej chutia najlepšie) , knižkám, sviečkam, kalendáru s kópiami malieb majstra Záborského.

Ale tento notový bude mať dvojaký efekt. Roztrénujem si oslabené prsty a zahrám svojim priateľom piesne, ktoré sú im najbližšie.....teraz už možno dve-tri, ale do Vianoc 2016 by som sa to rada naučila. Ďakujem Ježišovi, ktorý vnukol priateľke tak skvelý nápad.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
To je krásne. Vidno, že ťa priateľka má rada a dobre ťa pozná. A povzbudila ma aj tvoja radosť, s akou si darček prijala. Takto by sme mali prijímať všetky dary. Ďakujem, a želám aj tebe do nového roka veľa radosti, pokoj v srdci a istotu, že si stále milovaná! E.
Odoslané 31.12.2015 17:35.
Veľmi sa teším s Tebou, Irmuška! emoticon
Odoslané 1.1.2016 12:57.