Blogy

« Späť

Rozumieme, čo sa deje?

Rozumieme, čo sa deje?

Ďakujeme tebe, veľký pápež! Prosíme, modli sa za nás!

Ďakujeme tebe, veľký pápež! Prosíme, modli sa za nás!

 

http://www.kath.net/detail.php?id=40050

 

Tento „Jednoduchý robotník v Božej vinici“ prebohato obdaril svoje deti – rozumie Cirkev, čo sa tu deje?

Komentár od Christof  T. Zeller- Zellenberg, na stránkach kath-net.

 

Vatikán (kath.net/cz)  "Šok", povedia jedni, "konečne" volajú iní. A nikto nechápe, čo sa tu vlastne deje!

Žijeme v časoch, v ktorých sa každý drží svojich želaní a predstáv a sám seba berie ako strašne dôležitého. Niekoľkí, nie mnohí chcú presadiť svoje dokonca výzvamik neposlušnosti a neštítia sa preto ani rozštiepenia mystického tela Kristovho. Im a nám všetkým napokon ukázal zástupca Krista na zemi, čo znamená skutočná pokora. On zvažoval mesiace, v úplnej tichosti, sám v rozhovore s Bohom, čo od neho Boh  chce a čo je najlepšiepre Cirkev a potom odchádza.

Je to ľudsky osamotené a takmer jedinečné rozhodnutie v našich dejinách. Človek odovzdáva  najvyššií a  najdôležitejší úrad ľudstva. On ho skladá do rúk mladšieho, ako spomína, do lepších rúk. Aké úžasné zamenie pokory! On nám tým ukazuje, že nezáleží na nás, na našom výkone, lebo všetko je dar a povolanie. Záleží len na vôli Boha. A Boh hovorí k nám v tichu nášho srdca, v opustenosti našich myšlienok a pri našich rozhodnutiach. „Nie vy ste si vyvolili mňa, ja som si vyvolil vás“. Hovorí Ježiš. A pápež nám die príkladom. Odchádza, po poznaní Božej vôle, keď poznáva, že iný bude lepšie viesť Boží ľud...

Koľkí politici, manažéri a ľudia verejného života, by si mohli vziať príklad! Nekrúžme stále len okolo seba! Nepýtajme sa, čo je najlepšie pre mňa, kde môžem pre seba čo najviac vyťažiť, ako by som čo najjasnejšie zažiaril – ale sa pýtajme, kde ma chce mať Boh, od ktorého mám život, zdravie a talenty, kam ma chce viesť On? Kde ma chce vidieť On? Kde môžem byť činným na stavbe nového, lepšieho sveta, takého sveta, aký nám ukázal Kristus, ako môžem čo najlepšie spoluúčinkovať?
Benedikt XVI. zanechal viac, ako len dobre upravený dom. On sa postavil a vypracoval prípady zneužitia už ako prefekt Kongregácie pre vieru, a s nehoráznou precíznsťou a rýchlosťou vykonal správne konsekvencie.

Benedikt XVI. zanechal viac, ako len dobre upravený dom. On sa postaral a vypracoval prípady zneužitia už ako prefekt Kongregácie pre vieru, a s nehoráznou precíznsťou a rýchlosťou vykonal správne konsekvencie. Krajinám, kde sa Cirkev dopustila mnohých chýb, ako napríklad Írsku, dal nový smer cesty, nové vedúce osobnosti. On spravil transparentným zaobchádzanie so zverenými financiami, a nechal ich overiť radou Európy, čomu sa po dnes bránia dokonca také štáty, ako je Francúzsko či Nemecko.

On napísal knihy, kázal, ako nikto predtým, čo mu prinieslo označenie ako „Mózart teol´ogie“ alebo „najmúdrejší muž od čias Tomáša Akvinského“.  A napokon nás vedie do súčasného pôstneho času a nechá nás zažiť skutočný pôstny čas kresťana. Sme ako ovce, ktoré  strácajú svojho pastiera, budeme sa musieť vzdať zvykov a našich nádejí a plánov. Boh tvorí nové. On nás volá k mimoriadnej modlitbe za našu i jeho Cirkev, za nového pastiera, ktorý má byť zvolený už k Veľkej noci. Dáva aj svojim kardinálom znamenie i smer na rezký  pochod: „Nemáte veľa času!  Alebo chcete sláviť náš najväčší sviatok bez pastiera?“ Nie, to nechcú. Už skoro budeme mať nového zástupcu krista na zemi. A daruje nám ho Boh. Súčasné pôstne obdobie je skutočným pôstom a naše modlitby sa budú vznášať k nebesiam, spolu s modlitbami dnes žijúceho svätého dnešných dní, príkladu cností a pokory, a človeka jasných rozhodnutí, strážcu pravdy  - pápeža Benedikta VI. On sám však ide do samoty  a k modlitbám ,  ako povedal.

Ďakujeme ti, veľký pápež, Benedikt XVI.! Veľká éra kresťanstva sa chýli ku koncu. od pontifikátu  Jána Pavla II., ktorý svetu ukázal vytrvalosť v utrpení až do konca, ukázal nám hodnotu ľudského života od narodenia až do posledného dychu, nasledovalo ho mnoho mladých v povolaní k zasvätenému životu. Benedikt XVI. ukazuje niečo nové. "Nie mňa ale Teba majú vidieť vo mne" ako sa modlil kardinálH, Newmann.

Benedikt XVI. bol a je najväčším a najpokornejším učiteľom našic čias, Dívajme sa na neho, počúvajme ho, učme sa od neho, a vezmime si ho za príklad života!

Ďakujeme ti, veľký pápež Benedikt XVI. Modli sa za nás! heartMK

 

Zdroj: http://www.kath.net/detail.php?id=40050


 





 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
nádherný blog!..mám slzy v očiach..svet,žiaľ, akosi nechce (d)oceniť Benedikta XVI. emoticon
tú ťarchu,ktorú niesol na sebe počas pontifikátu..možno krátkeho,ale nesmierne náročného..tie útoky.. emoticon emoticon jemnocitný človek,ako je Svätý Otec,to musel mimoriadne ťažko prežívať..
.
.
tajne som dúfala,že sa mi podarí zažiť aj tohto Svätého Otca naživo v Ríme..nuž,Božia vôľa je iná..neostáva mi iné,než ju s pokorou prijať..a prosiť Sv.Otca,nech mi vymodlí milosť stretnutia v nebi emoticon emoticon tam mu budem môcť povedať všetko,aj to,akú bolesť ,no predovšetkým VĎAČNOSŤ cítim v týchto posledných hodinách.. emoticon
(a poprosiť o odpustenie,že aj ja som bola prvé dni po jeho zvolení akási rozčarovaná,skeptická=nepoznala som ho dobre..zdal sa mi tvrdý-nemecký-chladný..A ako úžasne ma prekvapil=nás všetkých emoticon )
..počas pôstu si chcem opäť prečítať niektorú z jeho úžasných kníh..bohatstvo,ktoré nám Benedikt XVI.daroval..)

Ďakujem zo srdca za tento blog..
Ďakujem,Svätý Otec,za všetko..emoticon.. +!
Odoslané 12.2.2013 20:24.
Vďaka za komentáremoticon Zdenka, neboj sa, každý z nás väčšinou spozná cenu osobnosti až v nejakej mimoriadnej chvíli, niekedy až vo chvíli jej odchodu. To je naša ľudská nedokonalosť. Myslím, že túto nedokonalosť môžeme cibriť pre tie nasledovné osobnosti a dokonca aj pre našich blízkych, aj priateľov, lebo mnohokrát neoceňujeme to, čoje nám najbližšie. Sv. Otec Benedikt XVI. je nám blízkym vďaka médiám a som skutočne vďačná za to, že sa môžeme k nemu priblížiť aspoň takým spôsobom, a samozrejme modlitbami a obetami, tie sú neviditeľné ale účinnéemoticon Aj ja som fanúšikom jeho textov, čítam sporadicky jeho knihy a čerpám z pokladov jeho audiencií a rôznych príhovorov. Som skutočne veľmi vďačná za tototo človeka, za pápeža a neprestanem sa za neho modliť. Je úžasným darom, zažiť takú osobnosť! Ďakujem za neho Bohu nekonečne!
Odoslané 13.2.2013 7:16 ako reakcia na Zdenka Pučeková.
Fajn, dievčatá. Len ja už od plačunedokážem komentovať.Takže iba palčeky hore- v modlitbe,aj tu.
Odoslané 13.2.2013 12:33 ako reakcia na Mária Künzl.
Chcela by som sa pridať. Aj keď vôbec neviem, čo by som napísala. Ale rozhodne túto aktivitu vítam a rada sa zapojím.
Odoslané 13.2.2013 20:46.
Hups, to malo ísť k inému blogu. emoticon
Odoslané 13.2.2013 20:48 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Odoslané 13.2.2013 21:38 ako reakcia na Eva Baranovičová.