Blogy

« Späť

Blesk z neba

Blesk z neba

Zaujímavý postreh. Blesk z neba, po odznení správy o odstúpení Otca Benedikta XVI. Náhoda?

Kurz nach Papst-Rücktritt

Blitz schlug in Spitze des Petersdoms ein

Krátko po pápežovom odstúpení

Blesk udrel do vrcholu Chrámu sv. Petra

Originálna správa z denníka Heute.at

http://www.heute.at/kurioses/art23706,850837

Nur wenige Stunden nachdem Papst Benedikt XVI. der überraschten, katholischen Kirchenwelt seinen Rücktritt verkündet hatte, braute sich über dem Vatikan ein Sturm zusammen. Ein Fotograf konnte sogar einen Blitz einfangen, der in die Spitze der Kuppel des Petersdoms einschlug. Ein göttliches Zeichen?

 

Len pár hodín po tom, čo Pápež Benedikt XVI. prekvapil cirkevný svet vyhlásením o svojom odstúpení, strhla sa nad Vatikánom búrka. jeden fotograf zachytil blesk, ktorý udrel do špice kupoly Chrámu sv. Petra. Božie znamenie?

+++

Zaujímavesmiley

No nie bez vysvetlenia.

Niektorí ľudia to môžu vykladať ako znamenie, no kovová špica na tomto monumentálnom chráme slúži okrem iného ako bleskozvod. Stavba, ktorej dokončenie sa datuje na rok 1626 a je centrom Ríma, smela už mnohoráz prekonať viacero tisíc podobných bleskov. Toľko preklad. No tie blesky sú v mojom ponímaní aj iného rázusmiley. No aj tak,napriek všetkému:

Nebojte sa!

PS: Možno nás správa o odstúpení z úradu pápeža zasiahla viac ako ten blesk kupolu dómu...

+

Manche Leute würden das sicherlich als ein Omen deuten, doch die metallerne Spitze auf der monumentalen Kuppel des Petersdoms dient unter anderem auch als Blitzableiter. Der Bau, der seit seiner Vollendung im Jahr 1626 im Zentrum Roms thront, durfte in den letzten vier Jahrhunderten mit Sicherheit schon mehrere tausend Blitzschläge verkraftet haben.

Zdroj: heute.at

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Nemáme strach a neveríme na povery a na hromy, ktoré udrú na zem či na hromozvod kupoly chrámov. Naopak, čítala som aj počúvala veľmi zrelé reakcie rôznych ľudí v rôznych funkciách Cirkvi i štátu až po obyčajných obyvateľov jeho rodnej dediny. Súplné úcty, vďačnosti a úprimného porozumenia. nik nevyčíta alebo nezpochybňuje... Dokonca aj tí,ktorí s Benediktom nesúhlasili v jeho názoroch mu v úcte želajú všetko dobré. O budúcom pápežovi rozhouje Boh. Niet dôvodu na strach a neistotu, nech by sa pápežom stal ktorýkoľvek kandidát na tento ťažký úrad. Nech ho už teraz žehná a posilňuje Pán!
Odoslané 12.2.2013 18:36.
Mária ma teda prekvapila svojim tvrdením, nech to nie je pápež z iného kontinentu. Ale treba povedať to, že v Európe je oveľa menej katolíkov než v takej Afrike či Južnej Amerike. Však nech bude aj ten čierny Peter pápežom, čo má vraj zatiaľ najlepšie preferencie, alebo aj kardinál Schonborn by mohol byť, další Nemec, či on je Rakúšan, teraz neviem, ale aspoň by sa Márii lepšie spalo.
Odoslané 12.2.2013 19:47.
Ty huncút....už som sa z toho dostala, nech je aj zelený....ale so Schônbornom si trafil, len dvoch Nemcov po sebe nedajú.
Odoslané 12.2.2013 20:14 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Rozumiem ti, Mária Irmuškaemoticon Veď to je tak veľmi iné, ak by bol pápežom niekto z Afriky, či z Ázie, že s tým človek nemá skúsenosť a nevie si to nikto z nás veľmi predstaviťemoticon Ja tiež nepoznám, len dôverujememoticon ja som sa pol života bála všetkého, je to ľudská vlastnosť, ktorú sme dostali na ochranu proti nebezpečenstvu, je veľmi potrebné pocity strachu brať vážne. No teraz je toho toľko, že sa človeku dopletie všetko, nielen pocity, že už pomaly nevieme, čoho je koľko dobré a koľko nie dobré. Mnohí sa boja, aj môj manžel sa stále čohosi obáva a má plné srdiečko strachov, no od istého času som si povedala, že sa nebudem strachovať, lebo mi to viac uškodilo ako pomohlo. Tak som to trocha odpísala - ten strach a beriem strach skôr ako nedobrého radcu. Pokoj srdca mi pomohol viac ako hocičo iné. O ten sa snažím, aj keď niekedy to ide ťažko pri stresoch, snažím sa nespôsobiť si stres sama, ten iný moc neovplyvnímeemoticon Len preto som ťa chcela podporiť proti strachuemoticon Nekritizujem ťa, som rada, keď píšeš komentáre - sú pekné a hodnotné a ďakujem ti za neemoticon
Odoslané 13.2.2013 7:29 ako reakcia na Mária Künzl.
neboj sa maria. kto bude papežom rozhodne vyššia moc. aky bude taky aky si zaslužime.všetko treba prijať s pokorou.nemusime sa bať. ked je pan snami kto je proti nam .požehnany pôst praje v hanes
Odoslané 13.2.2013 9:50.
Myslim, ze tieto obavy nie su na mieste. Vsetci kandidati su znami svojou zboznostou a pracovitostou. Boli blizkim ludmi Svateho otca a preto si nemyslim ze by mohla prist nejaka pohroma. Koniec koncov i Benedikt bol uzkym spolupracovnikom Jana Pavla 2. A tiez sme sa obavali zbytocne. Je pravda ze Jan Pavol 2. nastavil latku velmi vysoko, bol to neobycajny clovek ale neda sa povedat ze by Benedikt XVI. bol horsi ale lepsi. Kazdy svoj urad zastaval najlepsie kao vedel v sulade s Bozim slovom. Kazdy zn ich nam dal to svoje specificke za co si ich mozeme vazit. Prajem Svatemu otcovi len to najlepsie a rovnako tak s radostou uvitam i noveho papeza. A moze byt kludne i z Afriky. :-)
Odoslané 13.2.2013 10:39.
Ja som to nemyslel v zlom. Akakolvek obava je v podstate opodstatnena. Ale coho by sme sa mali bat, ked je Pan s nami? :-)
Odoslané 13.2.2013 11:06 ako reakcia na Vincent Urban.
Na želanie Márie I.D. boli komentáre odstránené.
Odoslané 13.2.2013 12:06.
potom odstráňte prosím aj môj (vrátane tohoto), keďže bol reakciou a teraz nedáva zmysel emoticon
Odoslané 13.2.2013 12:53 ako reakcia na Mária Künzl.
Čudujem sa tomu, aká až debata je pod príspevkom k článku, no jedno vyjadrenie sa mi páčilo, ktoré som niekde čítal, že voľba nového pápeža nie je ako voľba politika. Nemení sa programové vyhlásenie ani spôsob vlády. A v tomto to je pravda, u hlavy Cirkvi platí, každý chvíľku ťahá pílku a tak sa Cirkev posúva dopredu. Pápež Benedikt XVI. naplnil to čo mal a on najlepšie asi aj vedel, že je čas na zmenu, aby sa Cirkev posunula ďalej a tak sa rozhodol odovzdať "kormidlo" inému "kapitánovi" ktorý túto "loď" povedie do konečného "prístavu".
Odoslané 13.2.2013 16:32.