Blog

« Späť

Zranená krása

Zranená krása

Je naozaj každá žena krásna ? Ako to, že niektorá „žiari“ viac a niektorá akoby omnoho menej ? Je to oblečením ? Šatami ? Účesom ? Alebo možno sebavedomím ? KAŽDÁ ŽENA odráža krásny Boží obraz- nie je možné aby ho stratila ! Krásu Boha odráža iným spôsobom ako muž. Je to jej podstata- niečo bez čoho by už nebola ženou. Je to jej zváštny jemnocit, jej pôvab, bytie ktoré samé od seba nadchýna. Diabol tento Boží obraz v nás nenávidí a snaží sa docieliť, aby sme ho zakryli a spotvorili. Je niekoľko tromfov, ktoré nepriateľ stále na nás používa a na ktoré si musíme dať pozor.

MY A TIE DRUHÉ

Či už sú to naše maminky, sestry, najlepšie kamarátky alebo dievčatá a ženy v pozícii, ktorú veľmi uznávame, čakáme od nich potvrdenie a povzbudenie. Potrebujeme zažívať, že sme pekné, milé, pôvabné, no práve tu môžeme dostať tvrdý úder, keď namiesto pochvaly dostaneme neláskavú kritiku, výsmech alebo – čo je niekedy omnoho horšie- nemé ticho, keď stojíme vo svojich nových šatách a najlepších topánkach...

NEPOTVRDENIE A KRITIKA

 Milé krásky, musíme vedieť, že ktorákoľvek žena neschopná povzbudiť a pochváliť je tak veľmi zranená vo svojej identite, že pochvalu niekoho iného vníma ako znižovanie svojej vlastnej hodnoty. Je to žienka, ktorá ešte nezažila uzdravenie, a preto rozdáva zranenia všade dookola.Keď kritizuje, cíti sa sama lepšie. Tu pomôže iba Božia a naša láska a pochvala, pretože oni najprv musia dostať, aby mohli dávať. Musíme im vysloviť odpustenie a začať žiť slobodný život od ich názoru- pretože naša hodnota a krása nemôže závisieť od pochvaly človeka.

ZRANENIE

Podpásové údery, keď ťa nevezmú do partie, keď niekto je Barbie a ty  iba klaun a iní sa bavia na tvoj účet, keď ti je jasne dané najavo, že na to nemáš a nikdy mať nebudeš. Tak veľmi zabolia, čosi v nás hlboko zrania. Ženy často reagujú dvoma spôsobmi- buď rezignujú a povedia si, že možno nie sú pekné, ale sú múdre, pracovité, vtipné... alebo si povedia, že teraz to všetkým ukážu a začnú lipnúť na značkových veciach, mejkape a hodiny trávia účesmi. Smutné však je, že obe skupiny zažívajú vo vnútri veľkú prehru, ktorá im navráva, že ak sa nebudú PORIADNE snažiť, za nič nestoja a ukáže sa ich pravá „biedna“ identita.Sem patria aj ženy, ktoré sa boja obliekať žensky, ženy ( až na pár výnimiek), ktoré sa obliekajú vyzývavo tak zúfalo túžiace po pochvale, záujme a potvrdení krásy. Ak je táto časť aj o Tebe- prosím, znovu vyslov odpustenie týmto ľuďom a popros Boha o vnútorné uzdravenie tohto zraneného miesta, pretože práve ono Ti bráni prijať a žiť Tvoju krásu. Neboj sa, rád to urobí.

KLAMSTVO

Och- poznám ženy a dievčatá ako vystrihnuté z módneho katalógu, ktoré napriek tomu nedokážu uveriť, že sú krásne. Tiež poznám ten neveriacky pohľad žien každého veku, keď im hovorím, že sú krásne- a vidím, že sa boja dúfať, že by to mohla byť pravda. Obe skupiny, tak ako ja kedysi, uverili klamstvu, že niektorá žena pekná je a niektorá nie- že niektorá má dar  (a peniaze ) na to, aby sa vedela pekne obliecť a upraviť. Až keď sa zriekneme tohto klamstva a príjmeme Božiu pravdu o sebe, že Boh MŇA a TEBA stvoril VEĽMI  DOBRE na svoj nádherný obraz- môže cez nás táto krása žiariť. A žiariť bude tým viac, čím viac budeme čerpať z Boha. Bez Neho budeme ako rezané kvety- chvíľočku namočené v Jeho pravde-  kvitnúce a krásne, po chvíli vädnúce a lapajúce po dychu. Náš krásny „ženský“ duch pije z Boha a dáva sa občerstviť iným- pretože z nášho vnútra „potečú prúdy živej vody“- takej sviežej, krásnej, čistej a trocha nezbednej- takej- akou žena má byť.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Je naozaj dobré a užitočné, keď je niekto nablízku, kto vie oceniť a potvrdiť: "aké vedia byť ženy krásne, duchaplné, inteligentné, rozumné, láskavé, milujúce, milé, nežné, veľkodušné, vnímavé, jemnocitné, súcitné, chápavé, ochotné, tolerantné, vtipné, zmysluplné, šikovné, pracovité, usilovné, štedré, spravodlivé, praktické, s dobrým vkusom..."
Odoslané 24.7.2015 13:52.
Áno, Anička, krása vychádza zvnútra.....Poznám ženy, ktoré sú veľmi obyčajné, nedávajú si mejkap, ale keď sa pozriete do ich tváre, do ich očí, vyžaruje z nich jas krásy....to duša sa zračí v ich tvári....Sú také nádherné, až sa vám zatají dych...Milujú Boha a aj oni vedia, že sú Ním veľmi milované....
Odoslané 24.7.2015 18:45.
Odoslané 27.7.2015 23:03.