« Späť

reality(show) našich dní...

 

 

 Na nedeľnej kázni pán kaplán včera hovoril o Farme a Hoteli paradise. Pozná chlapca, čo bol na oboch konkurzoch, teda na prvom naozaj bol, a z druhého zdupkal po tom, čo sa dozvedel,o čom to je... a jeho slová že to nestojí za zdarma pobyt v Dominikánskej republike, a z atých 50 000 o čo v tejto realityhnoj ide.... Potom nasledovali slová, aby sme boli opatrní a viac zvažovali, a ignorovali veci, ktoré ničia v nás Boží život...aby sme viac vnímali na čo pozerajú naše deti... a hovorili s nimi o tom... 

 

pred chvíľkou na mňa vypadlo z môjho profilu na sezname.cz, kde mám mail, od kedy som na internete toto:

 

Ahoj, nechceš se na mě podívat, jak se udělám na skype? Ukážu se celý, i s obličejem... až do výstřiku. Jsem normální, pohledný, sympatický, jenom mě to láká vyzkoušet...

 

...tak čo, ignorovať to? tváriť sa, že mi nič neprišlo? alebo  využiť túto chvíľku a... tomu písalkovi trošku vysvetliť, ako to, o čom píše, vnímam ja?

 

...jasné, že som sa nezdržala a odpovedala som:

no normálny asi nie si. Ale kto z nás je celkom normálny?

 

Autoerotizmus  je vec deštruktívna. Láska je stále nasmerovaná na druhú osobu a "udelat se sám", je to čisto egoistické a možno zdanlivo lákavé, ale vo svojej podstate to dobé nie je.  Robí to človeka závislým. chceš znovu a znovu zažiť to čo si zažil, stále potrebuješ viac a viac impulzov aby si ten vrchol dosiahol, a tým pádom sa stávaš strojom na slasť, ktorý po čase už nevie ako by sa vzrušil. V čase kedy by si chcel mať normálny vzťah ťa toto bude odddiaľovať od partnerky... a nakoniec pochopíš že to bola riadna blbosť, že si sa dostal do závislosti a z toho bludného kruhu sa dostať... je riadny problém.

 

Veci okolo sexu patria jedine a jedine do manželstva. Nič mimo, človeku neprinesie dlhodobé a trvalé uspokojenie, pocit šťastia a vyrovnanosti. Naopak frustráciu a depresie.

 Ale je to na tebe

 rob si čo chceš, máš slobodnú vôľu.

 

 ale ja ti neodporúčam robiť to, čo si navrhol vo vzkaze, a už vôbec ti v tom nápomocná nebudem.

 Budem sa za teba modliť, aby si si našiel tú pravú cestu k svojmu šťastiu a k zdravej sexualite. Sexualita je dar. Aj tvoj orgazmus je darom od Boha a treba ho využívať v súlade s návodom na použitie. ako koniec koncov všetko na svete. Aj voda je dobý sluha ale zlý pán.

 Aj oheň aj sexualita.

 Skús žiť tak aby si ty ovládal svoju sexualitu na budovanie samého seba a nie aby tvoja sexualita ovládala teba.

 Drž sa.

 Teším sa na teba v nebi.

 

 

 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Múdra reakcia - pripájam sa k Tvojej modlitbe za toho dezorientovaného človeka, ktorý sa zamotal do lepkavej siete.
Odoslané 5.3.2012 9:59.
Bravo , Otília ! Trefa! No a pripomínaš mi opäť si preštudovať materiál od P.Hegglina MSC, ktorý mal názov o autoerotizme...
Ja si na skype cudzích ľudí nepúšťam. Kresťanské priateľstvá hľadám a nachádzam tu, na Skype mám ľudí, ktorýmpotrebujem zavolať do vzdialených krajín a nemohla by som si to dovoliť. Aj ja sa pripájam, lebo "taký druh diabolstva možno vyhnať iba modlitbou a pôstom".(Mk 9,29)
Odoslané 5.3.2012 11:18.
to je na sezname.cz v súkromných správach, nie na skype.
Odoslané 5.3.2012 18:11 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Už kapčim.
Včera mi neprišla sľúbená návšteva, nuž som otvorila Markízu.....oblial ma studený pot....Farmu som predtým nepozerala, myslela som si, že je to nejaká súťaž v domácich prácach, potrebných na dedine....mávala som v ten čas iný program....Zriedka nechám sánky padať, ale toto bola príležitosť. ...ach, nikdy viac.
A zámena manželiek? Divý nápad, lebo tí vymenení sa zrejme večer spolu nemodlia ruženec....ale i tak....čo všetko neurobia ľudia pre pár farebných papierikov? Sultán...vraj historický film....dúfam že nie aj prorocký.....pretože v Nemecku tvoria Turci už takmer 4% obyvateľstva.....majú deti, a Nemci nemajú.
Z bežných staníc raz-dvakrát za mesiac niečo hodnotné na dvojke, aj na českej....ostatných 36 kanálov tam mám celkom zbytočne. LUX...podporím, ako dôchodkyňa môže. Ale uknôtili by okrem repríz voľačo, aj keby nás bolo tých 30 000, ako si želajú? Napriek tomu, podporujem ich modlitbou- škoda, že neprišli ako alternatíva hneď, kým sa národ nezamočil do hnoja- zatiaľ,povedzme, po pás!
Odoslané 6.3.2012 12:52.