Blogy

« Späť

BOH NÁM DÁ SILU, ABY SME MOHLI SPLNIŤ NAŠE POSLANIE

BOH NÁM DÁ SILU, ABY SME MOHLI SPLNIŤ NAŠE POSLANIE

Maruc * je duchovný vedúci zboru v Indii a jeden z našich partnerov, ktorí sa podieľajú na výučbe indických kresťanov, ako sa vysporiadať s prenasledovaním. Žije v prostredí, kde  mnohí majú extrémne názory a požadujú, aby krajina bola výlučne hinduistickou. 

POD HROZBOU

Kvôli svojej kresťanskej viere a jeho úlohe vodcu cirkvi bol Maruc často ohrozovaný hinduistickými extrémistami. „Niekto môže prísť ku mne v záchvate hnevu a povedať:„ Dobre, takže toto sú vaše deti? Unesiem ich! alebo „Nájdem niekoho, aby vás zastrelil! Ak sa to nepodarí, prídem sám“. 

Všetko, čo považujete za samozrejmosť, je teraz ohrozené. “

Pri jednej príležitosti mu bolo povedané, že skupina 300 ľudí príde, aby narušili jeho nedeľnú bohoslužbu. 

„Modlili sme sa cez noc. Päť minút pred deviatou vidím policajta, ktorý riadi džíp a potom so sebou priváža nákladný automobil plný policajtov. Prichádzajú a sedia v obchode hneď oproti kostolu. Objednajú si šálku čaju, dostanú noviny a tam sedia.  Do piatich minút musím začať bohoslužbu, takže idem a som zvedavý, čo sa udeje. Pri pohľade cez okno som sa nemohol sústrediť ani na moje kázanie alebo bohoslužbu. 

„Keď sa obrady skončili a nič sa nedialo, ponáhľal som sa zistiť, aká je situácia. Keď bohoslužba skončila, všetci nasadli do svojich vozidiel a odišli. A som presvedčený, že samotný Boh - pretože my sme neurobili nič -  zariadil, aby nás v to ráno prišli ochrániť všetci policajti.

Podľa Maruca, hinduisti sú "naočkovaní" proti kresťanom a preto nie sú ochotní prijať pomoc od nich: „V roku 2018 sme mali povodne v štáte Kerala v Južnej Indii. Kresťan vzal svoju loď a doplával k vzdialenému domu, ktorý bol úplne zaplavený. Ľudia sedeli na streche a potrebovali niekoho, aby im pomohol.

Pýtali sa lodníka," Ste kresťan? " A keď povedal „áno“, odmietli ísť do lode. To sa deje v našej krajine. “

Útoky na kresťanov v Indii narastajú.

SILA SPLNIŤ SVOJE POSLANIE

Napriek tlaku, Maruc verí, že Boh posilní cirkev v Indii, aby obstála a pokračovala v rozdávaní svetla navôkol. 

"Nie je to ľahké. Existuje toľko ľudí, ktorých životy boli natrvalo narušené, pretože čelia falošným obvineniam, ponižovaniu, fyzickému týraniu. A oni sú ignorovaní vo vlastných dedinách a mestách. Ale počul som niektorých z nich, ktorí sú tak znechutení a sú vo väzení, že našli práve tam svoje miesto! 

„Verím ako nasledovník Krista, že Boh je verný. On povedal: Budem upevňovať svoju cirkev a brány pekla ju nebudú schopné poraziť“. Takže ak je On staviteľom cirkvi, potom sa o nás postará. On nám dá dve veci. On nám pomôže uniknúť z akejkoľvek situácie, prenasledovania. Alebo nám dá silu, aby sme mu čelili a prežili to, čo potrebujeme, aby sme prešli a aby sme zohrali svoji úlohu v dejinách kresťanstva. “ 

Maruc má pre nás výzvu, aby sme sa modlili za tých, ktorí nám vládnu a dokonca aj za tých, ktorí prenasledujú kresťanov Indie. 

„Pavol píše:„ Modlite sa za vodcov a kráľov a tých, ktorí vám vládnu, aby ste mohli žiť pokojný a zbožný život “. Chceme žiť pokojný život, chceme žiť zbožný život v tej istej krajine, v ktorej sme sa narodili. Myslím si, že je to dobrá vec, aby sme sa takto modlili. A čo je dôležitejšie, modlil by som sa za spásu ľudí ... Všetko, čo sa musí stať, je, že chceme, aby sa India klaňala Ježišovi. To je naša túžba. Preto sa chceme modliť. Máme záujem o spásu tých ľudí, ktorí sú proti kresťanom.

* Meno bolo zmenené z bezpečnostných dôvodov 

Preložené z Open Doors

Foto: pixabay