Blog

« Späť

Vďačný utorok - Novoročný :)

Vďačný utorok - Novoročný :)

 

Želám vám nový rok naplnený radosťou, pokojom a neustálou ochotou žasnúť a ďakovať za všetko, čo nám prinesie.
Radostný nový rok!

Eva.

 

Dnes sa obmedzím na prianie k novému roku. A zároveň by som chcela pripojiť výzvu (priznávam, inšpirovala som sa na jednej zahraničnej stránke). K ukončeniu občianskeho roka bežne patrí bilancovanie. Hodnotíme čo sme zažili,  dokázali, dostali... Určite ste aj vy včera ďakovali dobrému Bohu za všetko čím nás tento rok obdaril. Skúsme sa podeliť o to "naj" aj s ostatnými. Čo najlepšie ste dostali? Čo najkrajšie? Akú najlepšiu prácu ste vytvorili? Akú najlepšiu hudbu ste počuli, aký film ste videli, aký zážitok ste si dopriali, akých nových priateľov ste získali.... Deľme sa spolu, aby naša v´dačnosť rástla a aby sme boli schopní prijímať stále viac úžasných darov, ktoré nám náš Pán nachystal. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Hneď sa aj ja podelím o moje "naj" dary tohto roka:

- Tento rok sme sa dostali na úžasnú púť po Francúzsku. Cítila som ako veľké požehnanie môcť navštíviť miesta ako Lurdy, Lisieux, Paray-le-Monial, Nevers, Ars, Mont saint MIchel... Vďaka za všetko!
- Tiež ďakujem za farára Arského (Jána Vianey), ktorý sa mi stal patrónom na tento rok. Nikdy predtým mi nebol blízky, a ani teraz sa o to nijako aktívne nepričiňujem, ale som presvedčená, že za mnohé ovocie tohto roka môžem ďakovať práve jeho príhovoru.
- A asi najväčšmi ďakujem za objavenie tejto cesty - cesty neustálej vďačnosti pri všetkom. Pomáha mi viac ako som si vedela predstaviť, než som sa po nej vydala. Vďaka Ti, Pane! A zároveň prosím, vždy ma veď po ceste vďačnosti a nedovoľ mi aby som z nej zišla. Pretože vždy keď na chvíľu zídem, vidím ako veľmi mi chýba.
Odoslané 1.1.2013 13:18.
Ešte zopár "naj"

Najlepšia hudba:
Ako vždy, piesne komunity Emanuel
http://www.librairie-emmanuel.fr/CT-342-audio-cd-et-mp3.aspx
Ukážky: http://www.librairie-emmanuel.fr/A-60913-cd-il-est-vivant-eveille-toi-cd-52.aspx­
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iR655NzAQp0

Najlepší film:
Asi Hobit. Užili sme si krásny večer celá rodinka. Páčil sa aj manželovi, ktorý ešte nečítal knihu.

Najlepšie jedlo:
Tohoročná štedrovečerná polievka. Naozaj sa mi vydarila chutila všetkým. Aj synovi, ktorý každoročne frfle, že je "divná". ;-)
(recept: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2011/12/o-tradiciach-vianocnom-menu-bez-hub.html­)

Najlepší priatelia:
- Myslím, že mnohí z vás tu na MK patria k mojim priateľom, ktorých som našla tento rok. A práve za vás som asi najviac vďačná. Za možnosť komunikovať spolu, stretávať sa takto virtuálne a s niektorými postupne aj "naživo". O možnosť zdieľať svoje starosti a radosti a navzájom si pomáhať...

Na ďalšie kategórie "naj" vecí si teraz neviem spomenúť. Možno vy vymyslíte lepšie. Už sa teším, čo najlepšie ste zažili, videli, počuli, spoznali, robili... vy.
Odoslané 1.1.2013 13:35.
Ja ďakujem za účasť na charizmatickej konferencii "Viac 2012" v Augsburgu, Nemecko, - ide o viac Boha v našich životoch, modlitby chvály a vďaky bez prestania... super sa pridáva k radosti a vďačnosti, ktorú som tiež dostala do daru v uplynulom rokuemoticon Ďakujem Bohu, ktorého prítomnosť v mojom živote som krásne cítila vo všetkom, jeho ochranu a prítomnosť v ťažkom Eucharisteo, ktoré nás tiež stretalo v roku 2012-Chvála a vďaka Bohu za všetko! Pochopila som, že každé utrpenie nám slúži na spevnenie a rast!
Ďakujem aj Mamičke Márii, ktorá sa neustále prihovára k Bohu za mňa (i za každého nás), ako píše Evička-nevnímala som blízky vzťah k nebeskej matke, no som presvedčená o tom, že bola so mnou vo všetkých mojich dňoch, že ma viedla a chránila jej materinká ruka..., začala som sa k nej s radosťou prihovárať, lebo som pocítila jej blízkosť v mojom živote. Veď kto by lepšie pochopil ženy, ako žena a Matka Máriaemoticon Ďakujem Mamička!
Ďakujem za rok 2012, cez ktorý som smela zasa vystúpiť o stupienok bližšie k môjmu BOHU!!! Ďakujem za Radosť a vďačnosť, za dar ďakovania a chvál, ďakujem za objavovanie darov každý deňemoticon
Odoslané 1.1.2013 13:50 ako reakcia na Eva Baranovičová.
Samozrejme ďakujem za teba, Evička, za tvoje blogy, za pomoc na stránke farnosti sv. Alžbety a za úžasné zdieľanie sa, za stránku a holy experience, za Ann Voskamp a za knihu Tisíc darov! Ďakujem Bohu za teba, Eviemoticon
Odoslané 1.1.2013 13:53 ako reakcia na Mária Künzl.
Isto bol aj pre to uplynulý rok taký Boží, veď tá konferencia bola od 3.1. - 6.1. 2012emoticon Toho roku budem na nej účastná virtuálne cez rádio Horeb (v nemčine), posnažím sa dať niečo z prednášok vo forme textov aj vámemoticon Konferenciu vedie mladý muž Johannes Hartl, manžel a otec 4 detičiek, ktorý je skutočne požehnaním pre mnohých; cez neho vznikla aj iniciatíva modlitieb a chvál bez prestania 24hodín, deň a noc, 7 dní v týždni - t.j. modlitba stáleemoticon
Odoslané 1.1.2013 14:00 ako reakcia na Mária Künzl.
Pre mňa boli najkrajším zážitkom v minulom roku osemdňové duchovné cvičenia s individuálnym vedením v exercičnom dome v Prešove. Okrem možnosti každý deň sa do vôle porozprávať s Pánom a počúvať Ho v Slove Božom mi prialo aj krásne počasie, park a lesík s prešovskou Kalváriou. Po ťažkých týždňoch som veľmi potrebovala takto totálne vypnúť. A v mojich modlitbách ste boli všetci, ktorí ste ma dovtedy poznali- švindeľruženec nklameš, či sa modlám od A-Z alebo Z-A. Kto nevie, čo to je,nech sa pozrie do mojich blogov.
Odoslané 1.1.2013 15:10.
Objatie také silne a úprimne až mi "vyrazilo dych".
Ponorená do myšlienok...do svojho ja...,do starosti..., som kráčala rýchlo domov aby som stihla aj to čo sa stihnúť nedá. Z mojich myšlienok ma vytrhlo jej vzdychanie " nepozdravila, nepozdravila..." V duchu som si vravela, veď sa nič také nestalo, ale ta bolesť v hlase ma prinútila vrátiť sa a povedaj jej "prepáč, ale vieš mám starosti". Tuho ma objala a radostne opakovala "bude dobre, bude dobre..." Z jej mocného zovretia som sa nemohla vymaniť a tak som hľadala pohľadom jej mamku utierala si slzy a mne začali padať tiež. Zrazu som sa cítila dobré v objatí tejto 40 ročnej postihnutej ženy, cítila som jej lásku, priateľstvo...

Mnoho krát som jej kývla na pozdrav, bez toho aby som si uvedomila čo to pre ňu znamená.

Som vďačná za všetky stretnutia, za priateľov, za rodinu, za všednosť....
Prajem Vám, aj sebe, aby sa nikto necítil po stretnutí s nami smutný aby sme rozdávali radosť, ktorú sme zakúsili príchodom Ježiška....
Odoslané 1.1.2013 23:09.