Blog

« Späť

Dvíhame sa k Tebe, Kriste...

Dvíhame sa k Tebe, Kriste...

To nie my sa skláňame pred trpiacim Kristom a pokorne vyznávame svoje hriechy..., ale on sa pokoril pred nami a z kríža sa skláňa k našim hriechom a utrpeniam, akoby nám hovoril: "Viem o tom." A ukazujúc prstom na niektorú zo svojich rán, dodáva: "Sem to daj, tu to patrí..."

Rozmer večnosti, v ktorom sa udiala vykupiteľská smrť Bohočloveka na kríži, znamená aj to, že na tom kríži Ježiš Kristus trpí a zomiera za všetky utrpenia a hriechy všetkých ľudí, všetkých čias.

Isteže, to nemá byť pre nás motívom ľahkovážnosti voči našim budúcim hriechom, ale zdrojom pokoja, že o všetkom, čo nás trápi, či už je to pôvodu vonkajšieho, alebo vnútorného, on nielenže vie, ale to pokorne a s láskou už prijal a svojou vykupiteľskou smrťou premieňa na odpustenie a posilnenie.

Ak teda trpím, on ma pozýva "zavesiť" všetko svoje utrpenie do jeho otvoreného náručia na kríži. Tam to všetko už má svoje miesto, aj určenie: vykúpenie.

 

Požehnanú Veľkú Noc, priatelia MK. Zavesme spolu na kríž všetko, čo nás trápi... a pocíťme ľahkosť, s ktorou môžeme vstať do toho nedeľného rána.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Vďaka za krásne zamyslenie. Pravdupovediac, ťažko sa mi vkladaú moje hriechy a do Ježišovych rán pri uvedomení, že práve tie mu spôsobujú bolesť a rozjatrujú bo zranenia. No viem, že ak chcem byť uzdravený, inú cestu nemám. Cítim pri tom zahanbenie, že moje slabosti mu spôsobujú bolesť.
Odoslané 30.3.2013 8:09.
To je pravda. Ale ak by sme nemali sviatosť zmierenia, bolo by nám ešte ťažšie...
Odoslané 30.3.2013 8:35 ako reakcia na Martin Lojek.
Jeho láska je tak obrovská, že v tom momente, ako tam vložíš, čo treba uzdraviť, vzbĺkne plameň lásky a všetko premení na čistotu a krásu... Aj tvoje obavy a zahanbenie tam vlož čím skôr...emoticon Nič z nich nezostane - iba láska...
Odoslané 30.3.2013 13:52 ako reakcia na Martin Lojek.
Dotyk Boha je uzdravenie - všetko, čoho sa dotkne, sa okamžite mení, nesmieme myslieť na to pred...len vykonať, to je to známe hodiť sa do jeho náručia, rýchlo...len túžba byť s ním a túžba byť čistý pre neho... Ani na chvíľu nevenujme pozornosť pocitom zahanbenia, nepriateľ to okamžite použije proti nám. Ježiš nás nepotrebuje vidieť "zahanbených", on nás tak veľmi miluje...
Odoslané 30.3.2013 13:57 ako reakcia na Martin Lojek.