« Späť

Nakupujte v prolife lekárňach

Nakupujte v prolife lekárňach

Jednoduchý spôsob ako šíriť kultúru života je nakupovať v “prolife” lekárňach. Pomôžte dopĺňať a šíriť zoznam lekární, ktoré chránia a rešpektujú život.

Jednoduchý spôsob ako šíriť kultúru života je nakupovať v “prolife” lekárňach. Pomôžte dopĺňať a šíriť zoznam lekární, ktoré chránia a rešpektujú život. 

Otcovia biskupi zverejnili stanovisko k predaju antikoncepčných prostriedkov. V súlade s učením katolíckej cirkvi vyzývajú k ochrane každého ľudského života od jeho počatia až po prirodzenú smrť a rešpektovaniu etických požiadaviek vyplývajúcich z nenarušiteľnej dôstojnosti človeka, jeho života, zdravia, ľudských práv a mravne oprávnených záujmov. Keďže antikoncepčné prípravky s abortívnym účinkom a takzvaná núdzová antikoncepcia sú agresiou proti ľudskému životu, nabádajú k obmedzeniu ich predaja a podpore organizácii, ktoré ich nemajú v ponuke. Ide o náročnú, dôležitú a pritom jednoduchú výzvu: nakupovať v lekárňach, ktoré rešpektujú hodnoty života.

Chceme udržiavať zoznam prolife lekárni na jednom mieste, aby sa k nemu ľudia mohli postupne vracať a aby mohli dávať podnety na jeho doplnenie. Môžeme urobiť veľa pre budúcnosť Slovenska už len tým, že budeme starostlivo zvažovať naše nákupné správanie.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým