« Späť

Ako vanie vietor, ktorý trasie dvermi...

Ako vanie vietor, ktorý trasie dvermi...

Duch Svätý prichádza do môjho života ako vietor, ktorý trasie dvermi, ktorý sa ozýva tak silno, že ho nedokážu zahlušiť zvuky sveta.

 

„Prispôsobivosť je známkou inteligencie“, ako dozrievam, tak sa rozvíjajú moje schopnosti prispôsobovania, ako rastiem vo viere, môj  vzťah k Ježišovi Kristovi  jezaložený na rozlišovaní a plnení Božej vôle žijem viac v milosti Božej, tak viem odolávať vonkajším vplyvom sveta, hlavne hriechu,  ktoré negatívne zasahujú do môjho duchovného vývoja, čiže  „neprispôsobujem  sa“. Moja duchovná premena je orientovaná na plnenie Božej vôle, na pozitívne vanutie.  Ľudia sa rozčuľujú, musím byť pokojná. Niekto kričí, musím byť ticho. Niekto je prudký, musím ostať mierna, niekto je falošný, musím ostať úprimná. Niekto zosmiešňuje moju vieru, musím svoju vieru upevňovať.  Niekto je namosúrený, nesmiem sa prestať usmievať. Niekto je nešťastný, musím svoje šťastie znásobovať, aby som ním mohla zakryť ranu zraneného, z niekoho srší závisť  či nenávisť, musím ho viac milovať, musím mať schopnosť rozlišovať medzi dobrom zlom, mať schopnosť bojovať proti hriechu, negatívne vplyvy spracovať  pozitívne.

Ktoré negatíva dokážem zmeniť vo svojom veku? A už som pri tom! Rada by som ostala sama sebou – mladá, bez vrások, bez šedín, sebestačná, silná, svižná, šikovná -  a neprispôsobovala sa svojmu veku.

Bol to môj syn, ktorý ma usvedčil, že to nejde. Po 15  rokoch ma opustil môj najlepší priateľ, maltezáčik  Ensinko. Syn ma utešoval, že mi kúpi nového psíka, francúzskeho buldočka, ktorý je „lenivý“  vyskakovať na sedačku, nemá rád keď  je vyrušený zo spánku,  vonku nemá rád dlhé prechádzky v behu, ale je prítulný, milý a veselej povahy, navyše netreba ho často  česať a strihať.. Z chuti ma rozosmial, že ma pokladá za lenivú, ale pochopila som...  

Ale to viem, že môžem zmeniť svoje srdce, že môžem obrodiť svoj život v duchovnej oblasti. Stačí len skočiť, skočiť k dverám, ktorými trasie Duch Svätý, otvoriť ich a nechať sa ním naplno unášať v každej konkrétnej situácii svojho života. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milá Anička, viem, ako Ti bolo, aj je ľúto za Ensinkom, ale toto Tvoje vyznanie je veľmi krásne, pretože neupadáš na duchu, práve naopak...Duch Svätý, ktorý vedie Tvoj život, Ťa uschopňuje byť stále veľmi milou, láskavou a priateľskou dušičkou, ktorá všade, kde príde, rozdáva lásku, pokoj a šťastie...Keďže mám tú česť byť Tvojou priateľkou, viem, o čom píšem...
Odoslané 18.4.2012 17:07.
Evička, ďakujem ti za tieto milé slová. Verím, že Duch Svätý nás bude naďalej viesť v úcte a porozumení a naše priateľstvo sa stretne v duchovnom spojení v láske.
Odoslané 18.4.2012 18:53 ako reakcia na Eva Vráblová.
Momentálne sa spamätávam z víchrice, ktorá otriasla mojím svetom. Ak sa človek snaží žiť podľa evanjelia okolie ho považuje za blázna a tak s ním aj jednajú.
Obrali ma o pokojný spánok a preto som po dlhom čase čítala príspevky na MK.
Z vašich zamyslení vanie pokoj.
Vďaka.
Odoslané 21.4.2012 4:48.
Jarmilka, to nič, že je búrka, ak je Boh s tebou, nakoniec sa vždy objaví dúha.
Odoslané 21.4.2012 6:46 ako reakcia na Jarmila Haragová.
emoticon dúfam, že v tejto skúške čakania na dúhu obstojím.
Odoslané 22.4.2012 20:14 ako reakcia na Anna Václavová.
Odoslané 22.4.2012 20:26 ako reakcia na Jarmila Haragová.