« Späť

Pápež poslal kardinálovi Korcovi osobitné požehnanie

Pápež poslal kardinálovi Korcovi osobitné požehnanie

RATISLAVA – Svätý Otec Benedikt XVI. poslal kardinálovi Jánovi Chryzostomovi Korcovi, ktorý leží vo Fakultnej nemocnici v Nitre po operačnom zákroku, prostredníctvom kardinála Jozefa Tomka svoje osobitné požehnanie.

 

 

Drahý náš Nebeský Otecko, ďakujeme ti za milosti, ktorými zahŕňaš nášho Otca Kardinála Jána Chryzostoma Korca, ďakujeme aj Nášmu Svätému Otcovi pápežovi Benediktovi XVI.-tému za osobitné požehnanie, ktoré poslal otcovi kardinálovi J.Ch. Korcovi, nám daj ducha radosti a pokory, aby sme mali stále na pamäti, že len tebe je všetko možné.

Kardinál Korec je po operácii v umelom spánku, z ktorého ho podľa Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska postupne prebúdzajú. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný.

Na viacerých miestach v súčasnosti veriaci myslia na kardinála Korca v modlitbách, mnohí kňazi za neho obetujú sväté omše. Kardinál Korec aj terajší stav prežíva v duchu hesla zakladateľa Spoločnosti Ježišovej svätého Ignáca z Loyoly, ktorej je členom od roku 1939 Všetko na väčšiu česť a slávu Božiu!

Minulú stredu ho navštívil nitriansky biskup Viliam Judák. Ten mu vyslúžil príslušné sviatosti, vrátane pomazania chorých.

 

 

topky.sk

 

Archívne foto: SITA/Peter HudecBRATISLAVA 20. júna (WEBNOVINY) -

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Kardinál Korec je už v domácom liečení

Kardinála Jána Chryzostoma Korca prepustili dnes popoludní z nitrianskej fakultnej nemocnice do domáceho liečenia. Lekárom tento krok umožnil jeho podstatne zlepšený zdravotný stav.
TASR dnes o tom informovali z Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

"Pán kardinál osobne prejavuje vďačnosť celému Slovensku, najmä tým, ktorí na neho pamätali a modlili sa za neho. Vo svojich modlitbách myslí na nich a žehná ich," uvádza TK KBS.
Kardinála hospitalizovali 13. júna. Do nemocnice ho priviezli v kritickom stave v ťažkom septickom šoku. Vyšetrenia potvrdili perforáciu slepého čreva a ťažký zápal pobrušnice. Lekári prebudili pacienta z umelého spánku začiatkom minulého týždňa.

Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1001512/kardinal-korec-je-uz-v-domacom-lieceni.html
Odoslané 29.6.2012 12:02.