« Späť

Darček od Jána Pavla II. Ďakujem sv. Otče!

Darček od Jána Pavla II. Ďakujem sv. Otče!

Už 27. apríla 2014 sa staneme svedkami najväčšieho duchovného zážitku, výnimočnej a historickej udalosti 21. storočia, ktorým bude svätorečenie Jána Pavla II. a Jána XXIII. Spoločné slávenie týchto dvoch svätorečení je znamením pre Cirkev, ocenením svätosti veľkých pápežov, svedkov našej doby. Sv. otec Ján Pavol II. veľmi miloval Slovensko, preto aj Slovensko sa veľmi teší a mnohí Slováci navštívia Rím, aby sa tejto historickej udalosti zúčastnili.

Veľmi pozorne som sledovala každú z 3. návštev sv. otca na Slovensku. Osobne som sa zúčastnila sv. omše v Rožňave. Jána Pavla II. som si veľmi silno zafixovala aj pri aktivitách spojených s jeho návštevou v Starom Sączi 16. júna 1999 počas kanonizácie blahoslavenej Kingy.

V pamäti mi zostalo aj nezabudnuteľné stretnutie s pápežským nunciom, arcibiskupom Henrykom Józefom Nowackim.Tento ruženec, ktorý vám dávam má veľkú silu. Posiela Vám ho svätý otec,“ povedal mi kardinál Nowacki, keď mi podával malú taštičku, v ktorej bol skrytý ruženec. 2.apríla 2006, v prvé výročie smrti sv. otca Jána Pavla II., keď som bola v Ríme, strážnik zo Švajčiarskej gardy, ktorý držal stráž pri jeho hrobe mi zobral ruženec a dotkol sa ním jeho hrobu.

Odvtedy ma ruženec sprevádzal aj v Európskom parlamente, aj na mojich cestách, aj v ťažkých životných situáciách, ako bola pred rokom moja operácia mozgu vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou akademika Ladislava Dérera na bratislavských Kramároch. Pravda je taká, že za hranicami nemocničných stien, počuť viac modlitieb ako v kostole. Aj ja často pohrúžená v modlitbách k blahoslavenému pápežovi, cítila som blízkosť Jána Pavla II. počas môjho pobytu v nemocničnej izbe  na bratislavských Kramároch. Dokonca, keď som sa zobúdzala z narkózy po náročnej šesťhodinovej operácii mozgu na IS-ke jasne som počula jeho hlas:“ Ešte Vás nepotrebujeme vo večnosti, posielame Vás na Zem!“

Ján Pavol II. je spätý s menom Zita. Totiž. V deň mojich menín 2. apríla si pripomíname výročie úmrtia blahoslaveného Jána Pavla II. Jeho svätorečenie bude 27. apríla, v deň,  keď v cirkevnom kalendári v tento deň je sviatok sv. Zity, ktorá sa rovnako ako Ján Pavol II. starala o biednych, väzňov...

Ďakujem sv. Otče, že sa môžem zase tešiť s mojim manželom, s deťmi a vnúčatami, v kruhu svojej rodiny a priateľov.  Svätý Ján Pavol II., oroduj za nás!

Vďaka Ti Bože za svätorečenie týchto našich pápežov! 

 

 

 

Ďalej
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Všetci máme dôvod ďakovať bl. Jánovi Pavlovi II. za jeho dary, za stretnutia s ním. Odchádzali sme od neho s veľkou vďakou nášmu Bohu, obohatení a povzbudení na duchu i na tele, spomienky sú živé a pomáhajú.
Som rada, že ste sa p. Zitka vrátili do MK po takej náročnej životnej etape. Vyprosujem Vám veľa Božej pomoci a požehnania.
Odoslané 8.4.2014 10:46.