« Back

Godzone Tour 2015: Zmena atmosféry

Július Slovák: Aby to, čo bude vidno na pódiu bolo len odrazom sŕdc ľudí z tímu

POPRAD, 14. november 2015- Viac ako stoosemdesiat mladých ľudí z rôznych charizmatických spoločenstiev Slovenska sa tento rok opäť zjednotilo pri prípravách Godzone Tour 2015.

V poradí už siedmy ročník tejto veľkolepej evanjelizačnej akcie pod názvom Zmena atmosféry zavíta od 16. - 21. novembra 2015 do šiestich miest- a po prvýkrát v histórii projektu prekročí hranice Slovenska. Okrem Popradu, Košíc, Žiliny, Bratislavy a Zvolena si tak budú môcť skvelú hudobnú, vizuálnu, ale i dramatickú produkciu podčiarknutú silným duchovným posolstvom a povzbudivým slovom užiť aj obyvatelia Brna. Tak ako každý rok, aj teraz je vstup na podujatie pre všetkých úplne zadarmo.

Minulý rok si účasť na Godzone Tour užilo viac než 16 000 ľudí všetkých vekových kategórií a tento rok organizárori nastavili svoje očakávania v návštevnosti ešte vyššie. „Moje očakávania sú veľmi veľké. Možno dvadsať tisíc návštevníkov,“ povedal člen organizačného tímu projektu a zároveň hlavný gitarista kapely ESPÉ, Dávid Slavkovský a dodal: „Nikdy predtým, nebola scéna, videoproduckia a ani svetlá tak prepracované ako tento rok. Veľmi sme sa vyhrali s detailami. Celý program sme vytvorili na novo. Vždy sa snažíme odraziť od toho ako to bolo minulý rok a latku kvality posunúť ešte vyššie. To je dôvodom prečo mávame už pol roka pred turné produkčné stretnutia, na ktorých riešime organizáciu a prípravy. Som presvedčený o tom, že Boh si zaslúži tú najlepšiu kvalitu. To je náš hnací motor. Chceme priniesť to najlepšie, čo je v nás a čo dokážeme.“

Július Slovák, riaditeľ Godzone projektu povedal: „Celý minulý rok nás Boh viedol cestou k zrelosti. Budoval náš charakter, učil nás ako vstupovať do vecí ako dospelí- so zodpovednosťou a zároveň v identite Božích detí. A mám pocit, že aj turné vyrástlo. Stalo sa dospelejším. Robiť toto turné je pre mňa povolanie, vízia a dlhodobé ovocie, ktoré chcem vidieť. A to je niečo, čo sa nedá vidieť za päť rokov a možno to uvidia až generácie po nás, ale to mi dáva nádej, že posunieme úroveň Božej zjavenej slávy a prežívanie kráľovstva, že sme prijali štafetu od našich duchovných otcov a ja verím, že môžeme ísť ďalej. Verím v túto generáciu, v generáciu KIOBK, že je v nej obrovský potenciál.” Pri tvorbe programu stojí obrovský tím, zložení z dobrovoľníkov z mnohých spoločenstiev. O tomto tíme Slovák povedal: “Vzťahy medzi ľuďmi a spoločenstvami, s ktorými toto turné robíme sú vzťahy vybojované za niekoľko rokov a verím, že jednota je duchovná vec, ktorá spôsobuje niečo neuveriteľne mocné. Mám pocit, že toto turné bude viac o srdci každého jedného človeka z tohto tímu ako to, čo bude vidieť na pódiu, že to, čo bude na pódiu je iba odraz sŕdc tohto tímu.”

Produkcia je postavená najmä na kvalitnej hudbe z tvorby známych slovenských kresťanských kapiel ako ESPÉ, GodKnows, dievčenskej kapely Heartbeat či mnohých ďalších, ktorá sa predstaví vo výnimočnom prevedení. Neodmysliteľnou súčasťou sú však aj kvalitné videoprojekcie, tanec, osobné príbehy ľudí, či krátke divadlo.
Cieľom Godzone Tour je vytvoriť pôdu pre osobné stretnutie s Bohom a sprostredkovať posolstvo evanjelia mladým ľuďom. Programu preto v každom meste predchádza evanjelizácia v uliciach a návštevy škôl spojené s pozývaním na večerný program.

Turné 2015 nesie názov Zmena atmosféry. Tematicky tak chce nadviazať na predchádzajúce ročníky a posunúť vnímanie vplyvu Generácie ktorej ide o Božie kráľovstvo ešte ďalej. „Ľudia na Slovensku sú častokrát pozraňovaní a v beznádejných situáciách. Mnohokrát maskujú to kým naozaj sú. Zmena atmosféry pre mňa znemená prinášanie nádeje tam kde už nie je. Verím, že Boh robí na Slovensku niečo veľké, hľadá púšte na ktorých by mohol spraviť oázy. A spôsobuje že sa suché a mŕtve veci zmenia na niečo čo bude ostatných priťahovať,“ vyjadril sa Slavkovský.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 ako prirodzená reakcia na výzvy pápežov k novej evanjelizácií, angažovanosti laikov v Cirkvi a starostlivosti o mladých ľudí. Počas Týždňa Cirkvi pre mládež, existujúceho pod záštitou Rady pre mládež a univerzity pri Konferencii biskupov Slovenska každoročne na Slovensku organizuje Godzone Tour. Počas roka sa však venuje najmä misijným výjazdom do rôznych farností, škôl a kútov krajiny, zastrešuje dvojročnú naimátorskú školu Godzone School, produkuje formačné videá a videoposolstvá, každý mesiac tvorí reláciu pre TV LUX a na jar organizuje stretnutie mladých pod názvom Godzone Konferencia.

Godzone tour 2015- Zmena atmosféry sa uskutoční v týchto mestách:

Poprad 16.11.2015
Košice 17.11.2015
Žilina 18.11.2015
Bratislava 19.11.2015
Brno 20.11.2015
Zvolen 21.11.2015

Informovala Dominika Spodniaková

Pre MK Rastislav Mečiar