« Späť

O niekoľko dní Godzone odštartuje 10. ročník evanjelizačného Godzone tour 2018

O niekoľko dní Godzone odštartuje 10. ročník evanjelizačného Godzone tour 2018
Tretí novembrový týždeň sa športové haly a zimné štadióny v piatich mestách na Slovensku zmenia na miesta nádeje a radosti. Projekt Godzone odštartuje tohtoročné turné 12. novembra v Poprade a postupne sa bude presúvať do Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice a nakoniec do Bratislavy. Celovečerný program začína v každom meste o 18:00 so vstupom ZADARMO. A keďže minulý ročník prilákal 22 500 ľudí, tento rok sa dvere hál otvoria o 16:30, aby sa predišlo veľkým radom pri vstupe.
 
Projekt Godzone počas Týždňa Cirkvi pre mládež už po desiatykrát organizuje evanjelizačné turné. Jeho cieľom je priniesť evanjelium moderným spôsobom, ktorý zaujme mladých ľudí a privedie ich bližšie k Bohu. Zároveň toto pozvanie smeruje aj k starším ľuďom, pretože Godzone vo svojej vízii hovorí o budovaní generácie, ktorej ide o Božie kráľovstvo a tá nie je ohraničená vekom.
 
 
Tím projektu spoločne s mnohými dobrovoľníkmi usilovne pracuje na posledných detailoch. Organizátori sa do celovečernej produkcie opäť snažili vniesť nové hudobno-tanečné prvky prepojené s divadelnou scénkou, svedectvami, spoločnou modlitbou a uctievaním, slovom, dotvorené kvalitnou videoprodukciou. Okrem hodnotného programu sa účastníci môžu tešiť na známe gospelové kapely ESPÉ, Heartbeat a Lámačské chvály, ktoré na pódiu uvidia spojené v rôznych zoskupeniach s hudobníkmi z iných kapiel. Uchu lahodiaci orchester a kapely doplní aj výnimočný gitarista známy najmä vo svete klasickej hudby – Dávid Bílek, dvojnásobný laureát celoslovenskej súťaže konzervatórií.
 
 
Aj tento rok bude súčasťou turné dobročinná aktivita, kedy sa tím dobrovoľníkov vydá do charitných centier, domovov dôchodcov a centier pre bezdomovcov, aby láskou a praktickou pomocou šíril evanjelium aj na týchto miestach. „Godzone tour nie je iba večerná show plná moderných efektov, ale začína sa už ráno, keď sa jednotlivé tímy stretnú a idú pomáhať na rôzne miesta,“ vysvetľuje Dávid Slavkovský, výkonný riaditeľ Projektu Godzone a dodáva: „Uvedomujeme si, že je čas konať a nielen hovoriť o dobrých skutkoch. Preto dávame svoj čas, svoju energiu, dary a talenty do služby ľuďom, ktorí to potrebujú. Niekedy praktickú pomoc ako upratovanie, natieranie lavičiek či prácu na verejnom priestranstve nahradí povzbudenie či úsmev v rozhovore so staršími ľuďmi v zariadení pre seniorov.“ Ďalší tím dobrovoľníkov pozýva mladých na večerný program priamo na školách a cez svedectvá svojich životov sa evanjelizačný tím snaží k ľuďom priblížiť na námestiach v jednotlivých mestách turné.
 
Viac informácií je dostupných na: tour.godzone.sk/2018
 
Projekt Godzone je evanjelizačný projekt zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho predsedom PhDr. ThDr. Jánom Bucom, PhD., kňazom Katolíckej cirkvi pracujúcim s mládežou, ďalej tajomníkom Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska Dp. Ondrejom Chrvalom ThLic. a provinciálom rehole piaristov PaedDr. Jurajom Ďurnekom SchP.