Blog

« Back

Princezná v domácnosti

Princezná v domácnosti

Krásne šifónové šaty, natočené vlasy, hebká pleť a k tomu- diamantová korunka nad milunko usmievajúcou sa peknou tváričkou. Princezná ! S týmto opisom sa nie je ťažké stotožniť po príprave na ples či svadbu, ale priznajme sa, ťažko by sa o nás, princeznách v domácnosti, dalo povedať čosi také každý deň.

Na prednáškach o identite ženy sa zvyknem pýtať : „Čo robí princeznú princeznou ?“ Koruna ? Šaty ? Že žije v paláci ? Nie- veď  holandská princezná Madeleine je rovnako princeznou na nákupoch v rifliach ako na tróne so šerpou a žezlom.  Je to jej pôvod- to, že jej otec je kráľ a ona jeho kráľovská dcéra –PRINCEZNÁ.

Manželka nikdy neprestane byť princeznou. Má kráľovský pôvod a kráľovského Otca, ktorý jej vo všetkom pomáha a rád zabezpečuje. Je to On, kto ju viedol k oltáru a kto rád požehnáva jej manželský život.

Uvedomila som si, že najlepšiu radu, akú môžem inej žene dať , ktorá spôsobí, aby jej manžel našiel doma princeznú, nie sú odporúčania luxusného obchodu s oblečením, ani tipy na kozmetický salón a rôzne skrášľovacie prípravky... (Týmto nechcem povedať, že sa žena nemá o seba starať ), skôr chcem zdôrazniť múdrosť, o ktorej hovorí Božie slovo: „Spanilosť je klam a krása - daromnosť; chválu si zasluhuje žena, čo sa bojí Pána.“ Prís 31,30 Žena potrebuje prijať a žiť viac svoju hodnotu kráľovskej dcéry- musíme si byť toho vedomé a správať sa tak- taktne, milo, ochotne, obetavo, nežne, odvážne, cnostne, s noblesou- a to sa nedá, ak v sebe nebudeme budovať Boží charakter- pripomínať si a nadobúdať ten Boží pôvod, ktorý máme.  Ak sa necítiš byť princeznou, povedz svojmu Otcovi : „Nebeský ocko, pomôž mi uveriť a prijať, že som Tvojou kráľovskou cérou, že som vzácna, krásna a milovaná“ a začni čítať každý deň po malých kúskoch Božie Slovo- to Ti pomôže a bude Ťa uisťovať o pravde.

Vždy, keď čítam Božie Slovo, stávam sa viditeľne milšou, keď sa snažím počúvať, čo mi v ňom chce Boh povedať, stávam sa poslušnejšou a pokornejšou a dostávam milosť a silu byť princeznou. Často ma to vedie aj k vonkajším praktickým činom- zmením doplnky v domácnosti, nájdem nový recept, vyskúšam novú vôňu... No to je len výsledkom toho vnútorného- zmeny srdca a zmýšľania z lásky k Otcovi a môjmu manželovi.

Nech aj o nás platí citát z Prísloví 31,25: Nech nám svedčia moc a krása za odev a s úsmevom sa dívame na budúci deň.“  

Comments
sign-in-to-add-comment
[...] Princezná v domácnosti [...] Čítať viac
Posted on 8/12/14 7:10 PM.
Nie každej žene by tak svedčilo napísať tento príspevok, a nie každá by to dokázala tak šarmantne. Blahoželám!
Posted on 8/12/14 9:37 PM.