Oznamy

Showing 1 - 10 of 634 results.
Items per Page 10
of 64

Oznamy

« Back

22. nedeľa v cezročnom období 2013

Liturgický kalendár

Utorok: spomienka sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi
Sobota: spomienka sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckého a Štefana Pongráca, kňazov a mučeníkov
Budúca nedeľa: 23. nedeľa v Cezročnom období

Oznamy

Fórum života, o. z. organizuje Vlak Fóra života pri príležitosti Národného pochodu za život. Vlak bude odchádzať do Košíc v sobotu 21. septembra ráno okolo 8.00 hod. z Bratislavy s možnosťou pristúpiť v mestách – Trnava, Piešťany, Nové Mesto n. V., Trenčín, Púchov, Považská Bystrica a Žilina. V nedeľu 22. septembra budú z Bratislavy do Košíc odchádzať ďalšie dva špeciálne vozne pre účastníkov pochodu, ktoré budú pripojené k riadnemu vlaku premávajúcemu podľa cestovného poriadku. Na spiatočnej ceste budú pripojené k Vlaku Fóra života. Z Košíc sa bude vlak vracať v nedeľu 22. septembra po skončení pochodu okolo 17.00 hod. Vo vlaku bude moderovaný program pre deti a dospelých. Viac na www.forumzivota.sk alebo na www.pochodzazivot.sk.

Pozývame vás do Šaštína v rámci fatimskej soboty. Odchod autobusu je v sobotu 7. septembra o 13.30 hod. z Krajinskej cesty a o 13.40 hod. od kostola sv. Štefana.

Každoročne - aj tento rok - organizujeme a podporujeme zbierku Boj proti hladu na zmiernenie hladu vo svete. Ide o známe pečenie a predávanie perníkových srdiečok. Kto by sa chcel pridať, môže ich piecť, prísť pomôcť baliť alebo predávať alebo môže sa pridať aj zaslaním SMS správy s textom DMS VINCENT na číslo 877 alebo poštovou poukážkou na účet v banke. Podrobnosti na fare a v sakristii ako aj na nástenke.

Pozývame vás na Modlitby za uzdravenie do Centra novej evanjelizácie blahoslaveného Jána Pavla II. v Beckove v sobotu 14.09. od 15.00 hod. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Zapisovanie úmyslov sv. omší na mesiac december bude v Piešťanoch v pondelok 2. septembra, na Banke v utorok 3. septembra a v Kocuriciach vo štvrtok 5. septembra vždy po sv. omši.

Tento týždeň máme 1. piatok mesiaca. Spovedáme ako obvykle. Zvlášť pozývame žiakov a študentov, aby nový školský rok začali s čistým svedomím a Božou milosťou v srdci.

Od piatka opäť začíname sv. omše pre deti a mládež vždy večer o 18.00 hod. vo farskom kostole.

Dospelí, ktorí chcú prijať sviatosti - krst alebo sv. prijímanie pozývame k príprave. Prihlásiť sa treba v sakristii farského kostola alebo na fare.

Pozývame vás zapojiť sa do petície s názvom Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore. Ide o to, aby v bežne dostupnej dennej tlači a periodikách nedochádzalo k nesprávnemu, obscénnemu, neúctivému zobrazovaniu ľudského tela, k vulgarizovaniu a nemravnostiam. Je potrebných aspoň 100 000 podpisov na to, aby sa tým Národná rada SR musela zaoberať. Petičné hárky sú vzadu pri východe z kostola.

Zbierka na dokončenie Pastoračného centra v auguste priniesla sumu 1802 eur. Všetkým darcom úprimné Pán Boh zaplať!

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Rok viery

V rámci záveru Roku viery prebieha v našej kaplnke cyklus nedeľných homílií o článkoch viery. Cyklus je naplánovaný do 33. cezročnej nedele. Viď nástenka. Pripomíname, že aj v našej kaplnke je ešte možné do konca Roka viery získavať úplné odpustky.

Keďže dnes je prvá nedeľa, po večernej svätej omši bude poklona Najsv. Sviatosti Oltárnej. Aj vo štvrtok po večernej svätej omši budeme prosiť pred Oltárnou Sviatosťou za dar duchovných povolaní.

Veni Sancte za školákov

Túto nedeľu sa budeme v našej kaplnke modliť za dary Ducha Svätého pre školákov pri všetkých svätých omšiach – spevom Duchu svätý, príď z neba.

Rodinné sväté omše

Od tejto nedele začínajú znova rodinné sväté omše o 11.00 hod, ako aj sobotné mládežnícke sväté omše a piatkové sv. omše za miništrantov.

Úmysly svätých omší

V pondelok 2. septembra pol hodiny pred každou svätou omšou budeme zapisovať úmysly svätých omší na mesiac október. .

Prvopiatkové spovedanie

Pretože je v tomto týždni prvý piatok mesiaca, spovedáme celý týždeň aj pri ranných svätých omšiach o 6.00 hod a od stredy od 15.00 hod.

Materské centrum

Svoju činnosť začína opäť aj Materské centrum Jezuitského pastoračného centra. Pozývame mamičky s malými deťmi v stredu, 4. septembra o 10.00 hod na spoločné stretnutie.  Obsahom stretnutia bude duchovná obnova s pátrom Záhoranským SJ. Pri tejto príležitosti bude možné pristúpiť aj k sviatosti zmierenia pred prvým piatkom.

Umenie ducha

V rámci 27. pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu. predstavujeme v predsieni našej kaplnky dielo renomovanej slovenskej výtvarníčky Jany Zaujecovej s názvom „Tíšenie“, ktoré je poctou bl. Matke Terezie, ktorej liturgickú spomienku oslávime vo štvrtok 5. septembra.

Miništrantské stretká

Od septembra opäť začínajú  aj miništrantské stretká. Sú určené pre chlapcov od 6 do 15 rokov. Stretnutia sú každý piatok: pre mladších (prváci, druháci a tretiaci) o 17.00 hod a pre starších (štvrtáci – deviataci) o 19.30 hod v pastoračnej miestnosti pri Kaplnke. Každý piatok je aj miništrantská sv. omša o 18.30 hod. Najbližšie miništrantské stretnutie sa uskutoční v piatok 6. septembra.

Peter Sabol, farár