Oznamy

Showing 1 - 10 of 635 results.
Items per Page 10
of 64

Oznamy

« Back

3. pôstna nedeľa 2013

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: 4. pôstna

Oznamy

Liturgická komisia KBS vydala liturgické usmernenia k obdobiu „sede vacante“ Apoštolského stolca: od 28. februára 2013 od 20.00 hod. až do oznámenia o zvolení nového pápeža sa v spoločných modlitbách veriacich vo svätej omši vynechávajú prosby za pápeža a nemodlí sa modlitba „na úmysel Svätého Otca“. Je vhodné sa namiesto nich pomodliť za vyvolenie pápeža.Celé znenie liturgického usmernenia je na nástenke a na našej internetovej stránke.

Pátri jezuiti oznamujú, že vo veku 86 rokov v piatok 1. marca odišiel k svojmu Pánovi páter Ján Kadlec, kňaz Spoločnosti Ježišovej. Pohrebná sv. omša bude v utorok 5. marca o 14.00 hod. v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie. Slúžiť ju bude otec biskup Mons. Ján Orosch. Pohrebné obrady budú následne o 16.00 hod. na cintoríne v Pobedime, odkiaľ p. Kadlec pochádzal.

Slovenská katolícka charita organizuje zbierku "Krabička pre Afriku", na pomoc deťom chorým na AIDS. Vzadu v kostole si môžete prevziať obálku, v ktorej nájdete materiály a informácie ako môžete prispieť do tejto zbierky.

Od budúcej nedele budú presunuté aj nedeľné sv. omše z kúpeľnej kaplnky do farského kostola.

Gréckokatolícka liturgia nebude dnes, ale o týždeň 10. marca. Z technických príčin bude (tu) vo farskom kostole. Zároveň duchovný správca gréckokatolíckej liturgie oznamuje, že sa bude prejednávať prípadná zmena času gréckokatolíckej liturgie v Piešťanoch.

Od 3. pôstnej nedele pribudlo v sanktuáriu kaplnky pátrov jezuitov tŕnie, ktoré nám pripomína hriech a hriešnosť vo svete. Uvedomenie si, že každý náš hriech prispieva k celkovému zlu vo svete, ktoré sa tak šíri, ako aj na našom vzďaľovaní sa od Boha. Preto našu hriešnosť potrebujeme intenzívnejšie prežívať a pracovať na jej odstránení.

Na prvý štvrtok prosme v modlitbách a obetách za nové duchovné povolania. V kaplnke pátrov jezuitov bude ako zvyčajne po večernej sv. omši prosebná pobožnosť za povolanie pri vyloženej Sviatosti Oltárnej, tento krát spojená aj s tohto týždňovou duchovnou obnovou.

Pátri jezuiti sa ospravedlňujú za omyl ohľadom termínu stretnutia členov a sympatizantov hnutia Faustínum, ktoré bude až budúcu nedeľu, 10. marca v kaplnke u jezuitov. Keďže o 15.00 hod. tu bude krížová cesta, stretnutie začne po jej skončení.

Od pondelka 4. marca bude v  kaplnke pátrov jezuitov pokračovať 7-dňová duchovná obnova v rámci Roku viery. Bude vo forme dlhších homílií pri sv. omšiach o 8.00 a o 18.30 na témy tretieho týždňa Duchovných cvičení sv. Ignáca. Po týchto sv. omšiach bude vždy adorácia Sviatosti Oltárnej.

Občianske združenie "Triezvy život" pozýva na 40-ty "Víkend nádeje - Triezvy život", ktorý sa uskutoční v dňoch 14. - 17. marca 2013 v Nitre - Lukov dvor č. 2 v Dome Srdca Ježišovho. Je určený pre závislých na alkohole a iných drogách ako aj pre tých, ktorí im chcú pomôcť. Prihlásiť sa treba čo najskôr. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pozývame vás na veľké stretnutie Modlitieb matiek, ktoré sa uskutoční vo Svite, v dňoch od 15. do 17. marca 2013. Podrobnosti sú na nástenke a na našej internetovej stránke.

V rámci roka sv. Cyrila a Metoda pozývame vás na púť do rodiska svätcov Cyrila a Metoda do Solúna, v čase od 8. do 12. mája 2013. Cena je 280 eur. Zároveň navštívime aj mestá Sofia a Filipy. Prihlásiť sa treba do 15. marca v sakristii alebo na fare. Podrobnejšie informácie nájdete na nástenke a na našej internetovej stránke.

Cestovná kancelária AWETRAVEL pozýva na púť do Svätej zeme v dňoch od 12. do 19. 4. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pozývame vás na púť do Ríma v dňoch od 28. apríla do 4. mája. Cena je 259 eur. Prihlásiť sa môžete v sakristii alebo na fare. Podrobnosti sú na nástenke.

Peter Sabol, farár