Blog

« Back

Videoprednášky zo seminára o katechizácii birmovancov

Videoprednášky zo seminára o katechizácii birmovancov

Katechetický úrad Spišskej diecézy zorganizoval v sobotu 19.1.2013 vzdelávanie, na ktorom bol predstavený YOUCAT – katechizmus pre mladých a jeho konkrétne použitie v katechéze mladých.

Predstavená bola príručka „Na cestu viery s YOUCAT-om“ ktorá je určená pre kňazov, katechétov a animátorov, ktorí sa venujú príprave birmovancov. V príručke je spracovaných 12 tém, ku ktorým sú k dispozícii power-pointové prezentácie dostupné online na internete – www.youcat.org/sk/citaj.html.

Birmovanci sú tiež motivovaní pracovať s katechizmom aj prostredníctvom domácich úloh, ktoré sú taktiež obsahom príručky. Publikáciu „Na cestu viery s YOUCAT-om predstavil jej autor ThDr. Martin Michalíček. Na seminári boli predstavené aj iné katechézy a projekty, ktoré súvisia s YOCAT-om. V závere vzdelávania boli odprezentované evanjelizačné kurzy Objav Krista a Alfa kurz, ktoré sú rovnako vhodné pre evanjelizáciu birmovancov.

Úvodné slovo o. biskupa Štefana

Na cestu viery s YOUCAT-om

Projekt: YOUCAT v katechézach

Viem komu som uveril (predstavenie katechézy)

Návrh prípravy na sviatosť birmovania

Evanjelizačný kurz Objav Krista

Birmovanci v Spišskej diecéze

YOUCAT - katechizmus pre mladých (história vzniku)

Viac podobných prednášok nádjete na stránkach Diecézneho katechetického úradu Spišskej diecézy www.dkuspis.sk

Comments
sign-in-to-add-comment
Aj keď je to téma určená mladým, nemohla som sa pri nej nezastaviť. Je potešiteľné, ako môžeme elektronickú formu používať pri takej užitočnej činnosti ako katechéza pre birmovancov.
Posted on 1/29/13 9:59 AM.