Blog

« Back

Pozvánka na hodinovú eucharistickú adoráciu v nedeľu 2. júna 2013

Pozvánka na hodinovú eucharistickú  adoráciu v nedeľu 2. júna 2013

Diecézny otec biskup Štefan, na základe listu Pápežskej rady pre novú evanjelizáciu oznamujeme, že kalendár hlavných podujatí v Roku viery, schválený Benediktom XVI. zahŕňa aj nedeľu, 2. júna 2013. V tento deň o 17.00 bude Svätý Otec František predsedať hodinovej eucharistickej adorácii v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne.

Univerzálny dosah tohto momentu má byť znakom duchovného zjednotenia. Z tohto dôvodu boli všetci biskupi vyzvaní, aby sa duchove spojili so Svätým Otcom prostredníctvom hodinovej eucharistickej adorácie slávenej vo svojich katedrálnych chrámoch, a to súbežne s tou, ktorá bude prebiehať vo Vatikánskej bazilike.

Spišská diecéza sa zapojí do tejto aktivity a v nedeľu 2. júna 2013 od 17.00 do 18.00 sa bude konať v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule eucharistická adorácia.

Otec biskup vyslovuje prosbu, aby sa do celosvetovej adorácie zapojilo čo najviac veriacich z našej diecézy. Môže to byť namiesto odpoludňajšej pobožnosti. Vo farnostiach, kde sa v tom čase slúži večerná svätá omša, môže byť krátka adorácia na konci svätej omše. Táto udalosť tak poskytne mnohým veriacim príležitosť, aby sa – spojení so svojimi biskupmi a s Petrovým nástupcom – zjednotili v modlitbe pri adorácii Ježiša prítomného v Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej.

Zdroj: www.kapitula.sk