Blogs

« Back

Indickú kresťanskú rodinu zlákali a verejne zbili.

Indickú kresťanskú rodinu zlákali a verejne zbili.

Hinduistickí extrémisti v štáte Odisha zavolali kresťanskú rodinu na verejnú stretnutie na dohodu v prípade náboženského konfliktu a potom ich zbili do bezvedomia.

Irma Markami a štyria členovia rodiny boli po útoku ošetrovaní v nemocnici osem dní. Takmer celá dedina  Gumkaguda, Malkangiri ich bila, aby sa vzdali Krista. Svedčí o tom pastor Vijay Purusu, ktorý bol tiež na tomto stretnutí. „Kopali ich, vláčili po zemi, dupali po nich a bili“ avizoval Purusu pre Morning Star News. Rodina patrí ku Kalvárskej evanjelizačnej misionárskej cirkvi. Dedinčania na nich kričali, že v dedine kresťania nemajú miesta. Útok trval asi hodinu a pol. Desať kresťanských vedúcich ušlo hneď a zavolali políciu.

Obete mali zranenia hlavy, tváre, rúk, odreniny po celom tele. Boli aj kameňované a ich dom podpálený. Markami so ženou a troma synmi, ich ženami a šiestimi deťmi ušli z oblasti a ubytovali sa v inej dedine.

Markamiho rodina sa stali kresťanmi v roku 2004. Odvtedy im bolo vyhrážané, že im ublížia ak sa nezrieknu svojej viery. Polícia prípad zaregistrovala, ale nikto nebol uväznený.

 

Tu si môžeme spytovať svoje svedomie. Udržali by sme si svoju vieru aj za takých podmienok? Sme ochotní svedčiť o Kristovi aj keď to bude bolieť?

Zdroj: International Christian Concern

Foto: Pixabay

Comments
sign-in-to-add-comment
+. Ďakujem za túto i ďalšie informácie o tom, čo prežívajú iní kresťania pre svoju vieru. Budem ich sprevádzať modlitbou celé adventné obdobie i vianočný čas, aby mi Boh dal veľa milosti a morálnej i fyzickej sily. Anna.
Posted on 12/9/14 12:02 PM.