Blogs

« Back

PRÍBEH AIZAH: "KEĎ SOM SA STALA KRESŤANKOU, OTEC MI HROZIL, ŽE MA ZABIJE"

PRÍBEH AIZAH:

Aizah bola vystavená extrémnemu násiliu a odmietnutiu zo strany svojej rodiny, keď odovzdala svoj život Ježišovi. Napriek tomu dnes Aizah toto všetko prekonala, a tak sa stala inšpirujúcim lídrom a poskytuje ochranu, podporu a povzbudenie iným ženám.

Aizah urobila nebezpečné rozhodnutie, keď odovzdala svoj život Kristovi. Vystrašená, že ju jej otec môže zabiť kvôli jej konverzii, utiekla z domu.

„V okamihu svojej konverzie prinášate hanbu svojej rodine,“ hovorí Aizah. „Ak ste žena, ktorá sa narodila v moslimskej rodine a stávate sa nasledovníčkou Ježiša, potom prinášate hanbu svojmu otcovi, svojmu bratovi a celej rodine. Zranili ste svoju rodinu a zneuctili ich. “

Aizah našla ochranu v inej kresťanskej rodine a teraz s vašou pomocou, chce ponúknuť podporu iným ženám, ktoré čelia prenasledovaniu kvôli svojej viere a pohlaviu.

Hovorí: „Chceme mať bezpečný dom pre ženy, ktoré sú po konverzii vyhnané z domova. Ženy bez z domova strácajú česť. Nemajú pre seba žiadny ochranný štít. Žiadny otec ani brat nie je naporúdzi, ktorý by ich bránil. V našej kultúre si takáto žena zaslúži byť napadnutá. Je to veľká vec. Je to veľký rozdiel, keď ľudia vedia, že ťa niekto chráni ako ženu. “

Svojou vierou motivovaná k pomoci druhým sa Aizah stretla s asi 60-timi ženami, ktoré sú podporované Open Doors rôznymi spôsobmi. Uznáva, že tieto veriace ženy majú špecifické potreby.

Hovorí: „Mnohé z nich sa zúčastňovali na školení. Iné boli povzbudené na individuálnych stretnutiach. Open Doors podporovalo ženy, ktoré boli v domácom väzení, ženy, ktoré vyhodila na ulicu ich rodina. Ženy, ktoré trpeli hladom, dostali jedlo. Jedna rodina zariadila manželstvo konvertitky s moslimským mužom. Open Doors poskytli právnika, aby jej z toho pomohol. Mohli sme tiež podporiť ženu, ktorá bola držaná na psychiatrickej klinike. Dali ju tam rodičia, keď vyhlásila, že Ježiš žije v jej srdci.

Boh vidí ženy ako je Aizah; žiadne utrpenie nie je skryté pred Bohom. V rámci Blízkeho východu a severnej Afriky vaša podpora Open Doors zaručuje, že so ženami sa bude zaobchádzať starostlivo a dôstojne. Tu majú právo čítať, umožňuje sa im si zarábať, veria, že ich Boh vidí. 

Odvážne kresťanské ženy ako Aizah sú rozhodujúce pre rast a zdravie miestnej cirkvi v severnej Afrike a na Blízkom východe. Vaša podpora pre Open Doors zabezpečí rozvoj  vodcovských schopností pre mužov aj ženy - ženy sú však dvojnásobne zraniteľné a ich konkrétne ťažkosti sú často prehliadané. Šokujúce je to, že utrpenie žien je neviditeľné. Prenasledované ženy nikto nevidí, svet okolo nich ich ignoruje.

Skrátené

Preklad z Open Doors

Foto: pexels