Blogs

« Back

Film Ježiš

Film Ježiš

Chcem sa s vami podeliť o príbeh o mladom mužovi s rodinou, ktorý riskoval všetko po konverzii ku Kristovi. 

Všetko sa začalo, keď sa v septembri roku 2019 Bwambale Abraham, syn moslimského imáma v Ugande a niektorí z jeho priateľov rozhodli zúčastniť na kresťanskej akcii, kde sa premietal film Ježiš.  

Bwambale netušil, že film navždy zmení jeho život.  

"Pozerali sme z diaľky, aby sme sa vyhli tomu, že nás spozorujú kolegovia moslimovia." Po filme vysvetlil pastor jeho význam a prečo potrebujeme Krista na odpustenie hriechov. Vtedy som začal veľa premýšľať o Kristovi a jeho láske k ľudstvu, “ spomína.

Napriek jeho islamskej výchove evanjelium upútalo jeho srdce takmer okamžite. Nemohol sa zbaviť pocitu lásky a nádeje, ktorý videl v Ježišovi.

Ale rovnako ako mnohí konvertiti pred ním, aj Bwambale zistil, že jeho rodina nepodporuje jeho nový záujem o kresťanstvo. Keď sa zo zvedavosti pýtal otca na film, otec sa mu vyhrážal, že ho zbije, ak sa bude zúčastňovať ďalších kampaní. 

Ale Ježišovo posolstvo silno zasiahlo Bwambalu a nemohol prestať o ňom premýšľať. Napriek tvrdým slovám otca a nenávisti voči Kristovi sa rozhodol riskovať. Stretol sa s Jozefom, ktorý pracuje s veriacimi z bývalého moslimského prostredia. Jozef ho zoznámil s evanjeliom.

"Obrátil som sa a po svojom obrátení som mal dosť odvahy čeliť svojmu otcovi a šíriť správy o mojej novej viere." Povedal som mu, že som teraz iným mužom a Kristus je môj osobný spasiteľ, “ prehlásil Bwambale.

Jeho otec bol rozzúrený. Okamžite vyhodil Bwambale, jeho manželku a jeho deti z rodinného domu. Zbalili si veci a presťahovali sa. Našli útočisko v dome kamaráta, kde od tej doby žijú v malej miestnosti.

Hoci strata podpory od jeho rozšírenej rodiny bola zničujúcou ranou, Bwambale nestratil svoju vieru ani vášeň pre nasledovanie Krista a nikdy sa neprestal modliť, aby jeho otec prišiel ku Kristovi. Povedal: „Mojou túžbou je aj naďalej milovať Krista a bol príkladom pre mnohých moslimov v mojom okolí. Verím tiež, že s Bohom nie je nič nemožné a môj otec nie je ďaleko od spásy. “

Bwambale vzal na seba riziko, ktoré ho ovplyvní v nasledujúcich rokoch. Vzdal sa všetkého pre Krista, vrátane stability zamestnania a pohodlia pre svoju vlastnú rodinu. Ako často sa budeme držať pozemských vecí, akoby nás uspokojili na večnosť, keď skutočný zdroj spokojnosti (Kristus) je už v našich životoch? 

Bwambale uskutočnil na sebe list Pavla Filipanom  3: 8 : „A vôbec všetko pokladám za stratu pre vznešenosť poznania Krista Ježiša, môjho Pána. Preň som všetko stratil a pokladám za odpadky, aby som získal Krista“

Urobte si chvíľku dnes a požiadajte Pána, aby použil Bwambaleho viac ako si on dokáže predstaviť, aby sa dostal k svojej rodine, priateľom a susedom v islame.

Preklad z International Christian Concern

Foto: film Ježiš