Blogs

« Back

Koptské rodiny sú nútené platiť moslimskému klanu v Egypte.

Koptské rodiny sú nútené platiť moslimskému klanu v Egypte.

Assiut- V egyptskej dedine al-Qusiya vzdialenej 50 km od Assiutu boli členovia koptskej rodiny Fahmy and Azmy nútení sa zabarikádovať v dome potom ako ich napadol klan vydieračov Ahmeda Kamel Zaawila, za to že im nechceli platiť.

Podľa Coptic Watani network kopti v Qussiya dali na políciu už minimálne dvadsať sťažností za spáchanie podobných prípadov. Nikto ich však neriešil.

V tomto prípade sa členovia rodiny Fahmy sťažovali priamo u ministra vnútra Muhammada Ibrahima. Obavy koptov v dedine narástli, keď im klanový vodca Ahmed Zaawila zavolal z väzenia a prikázal im, že nesmú dávať sťažnosti, tvrdiac, že miestna polícia ich nebude riešiť.

Deptanie „poplatkami“ pre koptov moslimskými vydieračmi je alarmujúce v Assiute, na Hornom Níle. Koptský katolícky biskup Anba Kyrillos William prehlásil, obete takéhoto ponižovania sú väčšinou bohatšie koptské rodiny, ktorých členovia veľa zarobili v Kuvajte a iných cudzích krajinách. Kriminálnici nemajú zábrany, pretože si nachádzajú pseudo-náboženské ospravedlnenia presvedčení, že je prípustné pre moslimov kradnúť majetok kresťanom. Kresťania sú niekedy nie je istí, či takéto prípady majú nahlasovať alebo radšej platiť. A tak tento typ zločinov narastá. Zároveň v niektorých prípadoch sa dokázalo, že vydierači podplatili políciu, aby si zabezpečili beztrestnosť.

 

Foto: Flickr

Zdroj: Aleteia

Comments
sign-in-to-add-comment
videl som video ako zabijaju krestanov emoticon pred par rokmi by som neveril ze daco take je mozne v dnesnej "vyspelej" dobe. Som veľmi smutný z toho, čo sa deje vo svete.
Posted on 10/17/14 12:33 AM.