Blogs

« Back

Nevesta aj ostatní svadobní hostia pri ceste na svadbu prišli o hlavu kvôli Boko Haram

Nevesta aj ostatní svadobní hostia pri ceste na svadbu prišli o hlavu kvôli Boko Haram

26. decembra 2019, v rovnaký deň, keď pobočka Boko Haram, Islamský štát provincia Západná Afrika, popravila jedenásť rukojemníkov a nafilmovala to, zabili tiež troch svadobných členov, ktorí šli na svadbu v štáte Adamawa. Pri útoku zabili nevestu a jej dvoch blízkych priateľov, ktorí mali byť na svadbe, ktorá mala byť 31. decembra.

Komunikačný riaditeľ katolíckej diecézy Maiduguri otec Francis Arinse potvrdil útok katolíckej spravodajskej službe. Povedal, že meno nevesty je Martha Bulus. Marta spolu s dvoma nemenovanými svadobníkov cestovali z Maiduguri do jej rodného mesta v severnej Adamawe, keď teroristi zastavili ich vozidlo a sťali ich na kraji cesty.

Otec Arinse povedal: „Boli sťatí povstalcami Boko Haram v Gwoze na ceste do jej vidieckeho domu,“ dodal, že Martha navštevovala kostol v mieste jeho prvého pôsobenia, katolícky kostol sv. Augustína v Maiduguri. Otec Arinse potom povedal, že v poslednom čase narástli únosy vedené touto skupinou a požiadal nigérijskú vládu o lepšiu ochranu.

Tieto útoky však budú pravdepodobne pokračovať, pretože ISWAP zaznamenal v poslednom roku veľký nárast vojenského potenciálu a útokov. Nigérijská vláda a jej koalícia síl vrátane Čadu, Nigeru a Kamerunu sa snažili zastaviť alebo dokonca spomaliť tieto druhy útokov. Modlime sa prosím naďalej za kresťanov v celej Nigérii, ktorí naďalej prichádzajú o život, svojich blízkych a pozemky.

Preklad z ICC

Foto: pexels