« Back

Ísť na konferenciu Godzone?

Ísť na konferenciu Godzone?

 

Mesiace marec a apríl sa tento rok stali na Slovensku konferenčnými. Uskutoční sa (uskutočnilo sa) niekoľko významných podujatí. A medzi nimi aj jeden nováčik: Godzone konferencia.

Nie som konferenčný typ kresťana, ani si nemyslím, že veriaci človek by mal z nich žiť. Napriek tomu taká konferencia môže byť prínosom. Godzone všetci poznáme. Za posledné roky sa mu podarilo osloviť svojim evanjelizačným programom ohromné množstvo ľudí. Na poslednom ročníku sa v šiestich mestách na Slovensku zúčastnilo takmer 10.000 ľudí! Projekt prichádza s posolstvom pre mladých ľudí, ktoré môže zmeniť život. Sám som sa posledné dva roky podieľal na organizácií tour v Trenčíne. A nikdy som neľutoval. Ľudia z Godzone sú pionieri a výsledky ich práce medzi mladými uvidíme asi až o niekoľko rokov.

Ešte niekedy minulý rok prišli s myšlienkou usporiadať konferenciu. Nebol som tým príliš nadšený. Najmä pre to množstvo iných konferencií. Ale potom som pochopil, že Pán Boh má plán a že ten plán je skvelý. Prečo by ste teda mali o tejto konferencií popremýšľať?

1.       Godzone Tour je len začiatok. Je to prvá možnosť ako sa stretnúť s Bohom, zažiť Jeho dotyk. Ale Pán chce konať ďalej. Chce predsa viac ako len nadšencov, ktorým zápal vydrží tri dni a potom musia čakať do ďalšieho roka. Konferencia je o kráčaní s Bohom, o pozeraní sa na duchovnú realitu cez oči viery a o autorite, ktorú ako členovia Božieho kráľovstva máme

2.       Hlavným motívom víkendu je „Staňme sa generáciou, ktorej ide o Božie kráľovstvo“. Nemáte pocit, že našim spoločenstvám niečo chýba? Že ako jednotlivci sme sa niekde zasekli? Konferencia môže dať odpovede práve na tieto otázky.

3.       Vďaka prieskumu spoločenstiev, ktorý sme ako ZKSM robili v priebehu minulého roka, vidím, že žalostne potrebujeme novú víziu a nové vanutie Ducha. Môže sa zdať, že boom stretiek a zapálených kresťanov na Slovensku už dávno skončil. Ale nenechajme sa zmiasť. Boh stále tvorí nové. Som presvedčený, že toto je hlavný motív organizátorov konferencie. Nepôjde teda len o dvojdňový Godzone. Pre teba a tvoje spoločenstvo to môže byť kľúčový víkend, ktorý ťa posunie dopredu.  Boh môže spôsobiť, že vystrelíš ako raketa. Už žiaden kompromis alebo vlažnosť. Namiesto toho: Radikálne nasledovanie Krista; Duchovná autorita a vplyv na tvoje okolie; a Božie kráľovstvo, ktoré bude zjavné.

Možno si poviete, že to stojí veľa, že je to ďaleko alebo že takých ešte bude. Boh tvorí všetko nové. To, čo bolo aktuálne pred piatimi rokmi je dnes už staré. Duch chce dať slovenským spoločenstvám nové, čerstvé veci. A chce ti pripomenúť dávno zabudnutý príbeh o poverení, ktoré sme ako ľudia dostali, ale následne stratili. Chceš si ho nechať újsť? Stačí sa uspokojiť výhovorkami, že to veľa stojí? V Ježišovi sme sa opäť stali občanmi Božieho kráľovstva. Získali sme nové poverenie a novú autoritu.

20.- 21. apríl je šanca dostať od Boha niečo nové. Ja tam musím byť. Ide predsa o veci môjho Otca. Pridáte sa?

Registrácia na konferenciu prebieha na http://konferencia.godzone.sk/registracia.html