Blog

« Back

Päť najkrajších valentínskych darov

Päť najkrajších valentínskych darov

Sviatok sv. Valentína nám dáva možnosť. Možnosť byť pohoršenými z komercionalizmu či možnosť prejaviť lásku i na tom mieste, tomu človeku a takým spôsobom, ktoré nám nie sú až také vlastné, no tí druhí by ich práve takto ocenili. Ak chceme využiť tú druhú možnosť, napadlo mi zopár tipov, ako tento deň prežiť autenticky:

1.       Otvor svoje srdce a vyznač v ňom mená tých, ktorých miluješ. Ďakuj za nich Bohu, zahrň ich požehnaním a prikry ich Božou ochranou. Dáš im tak prvý dar- dar modlitby.

2.       Prejdi na druhú stranu svojho srdca, v ktorej sídlia mená tvojich neprajníkov, nepriateľov a tých, ktorí ti spôsobili či stále spôsobujú bolesť. Daj im aj dnes dar odpustenia. Vyslov tak, aby to počulo tvoje ucho : „Odpúšťam a uvoľnujem ťa, nechcem sa na teba hnevať ani priať ti zle, hoci mám na to právo. Tohto práva sa zriekam a tebe vyprosujem pravý pokoj, uzdravenie a radosť.

3.       Nájdi voľné miesto vo svojom srdci a zapíš tam aspoň 3 takých, ktorí ti boli ľahostajní. Tak im daruješ dar  začínajúceho priateľstva.

4.       Zatvor svoje srdce a poďakuj zaň Bohu. Za to, že Ťa stvoril tak úžasne a ako Božie dielo si hodný či hodná obdivu a príjmi Boží dar sebaprijatia.

5.       Ak je to pre teba možné, vezmi celé svoje srdce so všetkými oblasťami a prines ho Ježišovi na oltár. Venuješ tak sebe i všetkým v tvojom živote  najkrajšiu hostinu- kde tí z nich, čo sú smädní budú piť zo živej vody a tí, čo sú hladní budú nasýtení. Daruješ im dar nevýslovnej ceny-  dar svätej omše.                                  

Comments
sign-in-to-add-comment
[...] Päť najkrajších valentínskych darov [...] Čítať viac
Posted on 2/13/14 11:06 PM.
ak mozem, tak by som este dodala :
6. uvedeny postup zopakovat kazdy den v roku. :-)
Posted on 2/14/14 12:45 PM.