« Späť

Prípravy na Campfest 2015 vrcholia

Prípravy na Campfest 2015 vrcholia

Mnohí z nás si užívajú dovolenku a letné dni, pretože sezóna je v plnom prúde. Niekoľko desiatok ľudí má však namierené na Ranč Kráľova Lehota. Dôvodom je príprava CampFestu 2015, ktorý je doslova za dverami.

Práve v týchto chvíľach sa pre vás stavia najväčší hudobný stan – Hangár, kde si väčšinu zo spomínaných koncertov budete môcť vypočuť a okrem nich samozrejme aj ďalší pestrý program. Organizátori zverejnili aj hlavné časy najočakávanejších koncertov. Vo štvrtok to celé spustia vo večernom programe Lámačské chvály, Sima Martausová, no hlavne dlho očakávaný Martin Smith s kapelou. V piatok svoj návrat po niekoľkých rokoch hlásia October Light a v neskorý večer bude pre vás hrať Jeremy Riddle. Jeho vystúpenie sa zopakuje aj v sobotu, po ktorom bude na pódiu prebiehať už tradične hlavný záverečný program.

Už túto sobotu sa na Ranč Kráľova Lehota dostaví približne 150 dobrovoľníkov, ktorí sa postarajú o stavbu stanov, prípravu areálu a všetkých detailov, aby ste sa mohli na CampFeste cítiť čo najlepšie. Stav príprav aj aktuálne dianie môžete sledovať na oficiálnom Facebook profile (CampFest – open Air Music Festival (OFFICIAL)), dokonca ak máte Instagram, môžete ich sledovať skrze oficiálny hashtag, a to #jednoduchovnom a #campfest2015.

Novinkou bude literárna kaviareň PORTA & TAVERNA, ktorú zastrešujú: kresťanské vydavateľstvo Porta Libri, mobilná kaviareň Power coffee a detská služba Levitov. Samostatný stan, ktorého cieľom je poskytnúť účastníkom útulné a príjemné prostredie na oddych, osobný rozhovor alebo prečítanie knižky bude mať aj svoj program. Pri rannej káve to bude stíšenie pri čítaní knihy Žalmov. Zaujímavé diskusie pri popoludňajšej káve odznejú s Danielom Rausom o starovekých biblických textoch, Natáliou Luptákovou o vizuálnom prerozprávaní biblických príbehov s ukážkou live scetchingu a doodlingu, či diskusie s Jurajom Kušnierikom a Braňom Škripekom.

Pozývame vás taktiež do nového programového stanu ROMANO KHER/RÓMSKY DOM, na výnimočný duchovný program. Účinkujúci v Rómskom dome sa s vami podelia o unikátnosť svojej skúsenosti s Pánom, formou kresťanských muzikálov, hudby, svedectiev, diskusií, chvál... 

V stane Rómsky dom vystúpia kapely: F6, Čičava band, GPS, Lond,  Džido pani - Živá voda, Chváliaci tím z Hlinného a Lesíčka, Genesis, Ternečave, Manna zo Sabinova, chválospevový tím z Ostrovian a Soli. Tiež tu budete môcť vidieť práce rezbára Milana Krajňáka. Uvidíte tu tiež vystúpenia rómskeho divadelného klubu DIK. V stane si bude možné tiež zakúpiť kompletný preklad Novej Zmluvy v rómskom jazyku E Nevi Zmluva (Andre Romaňi Čhib). Záštitu nad programom a realizáciou Rómskeho domu na CampFeste 2015 prevzal splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák.

Popri koncertoch budete mať k dispozícii vodný futbal, lukostreľbu, volejbal, trampolíny, speedminton, hry, hlavolamy, atrakcie..Športy pre vás pripravili Athletes in Action Slovensko a Spoločenstvo evanjelickej mládeže.

Naživo si vychutnajte 17. ročník festivalu CampFest, 06. - 09. augusta 2015 na Ranči Kráľova Lehota

Moju Komunitu informovala: Michaela Paštrnáková
Tlačová správa, 31.07. 2015

Oficiálny web: campfest.sk