« Späť

Pomoc hospicu milosrdných sestier v Trenčíne

Pomoc hospicu milosrdných sestier v Trenčíne

Niekedy je pomôcť jednoduchšie ako sa zdá... Milosrdné sestry v Trenčíne sa v Hospici venujú pomoci ťažko chorým a zomierajúcim. Ich náročná služba si vyžaduje vernosť, trpezlivosť a neustále dodávanie nádeje, viery a lásky. Teraz im môžeme pomôcť aj my.

V Hospici Milosrdných sestier v Trenčíne sa slúžia pravidelné sv.omše za úmysly z modlitbovej steny každý mesiac. Duchovne tak pomáhajú všetkým nám, ktorí potrebujeme duchovnú pomoc a podporu. Teraz môžeme pomôcť naopak aj my a zapojiť sa do zbierky na podporu tohoto hospicu.

Verejná celoslovenská zbierka na podporu Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne trvá od 1.9.2015 do 30.6.2016 a všetkým nám sa prihovára vetou:

Boh s dôverou vkladá vec ťažko chorého a umierajúceho človeka do Tvojich rúk a vraví:

"Ak chceš, môžeš mu pomôcť."

Služba milosrdných sestier spočíva v zdravotnej a duchovnej starostlivosti o ťažko chorých a zomierajúcich. Častokrát nie je možné, aby sa rodinní príslušníci mohli postarať o člena svojej rodiny najmä kvôli tomu, že jeho stav si vyžaduje nepretržitú lekársku starostlivosť. Mnohí už mohli zažiť rozdiel, keď je o milovaného otca, maminku či súrodenca dobre postarané, keď sa k nemu správajú s úctou, láskou a trpezlivosťou, keď ho povzbudzujú milým slovom a tichou modlitbou.

Skúsme na túto krásnu a vzácnu službu sestier Satmariek v Trenčíne reagovať aj my- pretože môžeme !

Hospic je možné podporiť ľubovoľným príspevkom formou darcovskej SMS v hodnote 2 Eur - zašlite SMS s textom DMS DOBROTA na číslo 877 či dobrovoľným príspevkom zaslaným  na č.ú. SK 60 1100 0000 0029 4700 5700 / Tatrabanka