« Späť

Sviečka za nenarodené deti pokračuje aj tento rok

Sviečka za nenarodené deti pokračuje aj tento rok

Bratislava, 7. október 2021 - Vďaka štedrosti darcov v projekte Sviečka za nenarodené deti sme vo Fóre života mohli pomôcť narodiť sa už 200 deťom, vyriešiť cez 2000 prípadov (údaje sú od roku 2007), pomôcť viac ako 190 rodinám v núdzi, poradiť viac ako 400 osobám v krízovej situácii, zosieťovať cez 800 pomáhajúcich organizácií a zorganizovať 16 pro-life prednášok pre viac ako 310 študentov (údaje sú za rok 2020-2021). Ďakujeme!

Minulý rok sme nemohli pre pandemické opatrenia realizovať kampaň Sviečka za nenarodené deti v pôvodnom pláne. Dovtedy sa predaj sviečky realizoval len cez kostoly alebo cez virtuálnu sviečku. Po zatvorení kostolov sme hľadali nové cesty predaja sviečok a aj kampaň sme rozložili na dlhšie obdobie od novembra až do decembra 2020. “Veľká vďaka patrí všetkým našim priaznivcom, dobrovoľníkom, koordinátorom. V zložitej situácii sa nám podarilo nadviazať nové partnerstvá s kníhkupectvami, malými obchodmi, lekárňami, drogériami a e-shopmi. Tam si mohli naši podporovatelia kúpiť sviečky, keď dvere kostolov zostali zatvorené,” hodnotí kampaň Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života. “Ešte pred zatvorením kostolov sme po celom Slovensku rozdistribuovali 110 200, ale predalo sa len cez 36 % sviečok. Máme za sebou náročný rok, ale aj tak sme nikdy neodmietli poskytnúť pomoc tehotným mamičkám v núdzi či rodinám v problémoch. Bez pomoci dobrovoľníkov, našich obetavých partnerov a dobrodincov by sme toho však neboli schopní,” ďakuje všetkým Marcela Dobešová.

 

Sviečka za nenarodené deti v Rakúsku

Napriek komplikovaným okolnostiam projekt Sviečka za nenarodené deti expandoval do zahraničia. V Rakúsku, konkrétne v máji, prebehol druhý ročník. U našich južných susedov sa od mája až takmer do polovice júna, modlí za mamičky a robia sa rôzne podporné akcie v tomto duchu. Preto sa projekt realizoval na jar a pod názvom KERZE FÜR UNGEBORENE KINDER 2021. “Vyzbierané peniaze vo výške 2.669,70 eur boli – pod záštitou St. Elisabeth Stiftung – použité na poradenstvo tehotným ženám, rodinné poradenstvo, psychoterapie a taktiež veľkú podporu pre dom matiek s deťmi (krízové centrum) vo Viedni, kde sa nachádzajú matky s deťmi do 4 rokov,” uviedol koordinátor niv.-Prof. PaedDr. PhDr. ThDr. Pavol Tománek, PhD., MBA, MHA. 

 

Novinky v roku 2021

Aj tento rok bude pokračovať Sviečka za nenarodené deti tradičným spôsobom. “Ak by sa opäť obmedzili kapacity v kostoloch, tak nám bude fungovať virtuálna sviečka na webe www.sviacka.forumzivota.sk, kúpou ktorej podporíte našu činnosť. Pokračuje tiež spolupráca s novými, minuloročnými partnermi pri predaji sviečok. A tento rok chystáme aj nové podujatie - Rozsvieťme kostol, rozsvieťme Slovensko,” uviedla Andrea Žiaková, PR manažérka Fóra života. Všetky aktuality môžete sledovať nielen na webovej stránke podujatia www.sviecka.forumzivota.sk, ale aj na sociálnych sieťach. Ďakujeme všetkým, ktorí prispejú na našu zbierku a pomôžu tak tehotným matkám v núdzi a rodinám v problémoch.